350 gram az yağlı kıyma1 dilim ekmek içi
3 adet patlıcan
Yarım demet maydanoz
1 adet soğan
Tuz, karabiber
Kızartmak için:
1 su bardağı Orkide sıvı yağ
Sos için:
Yarım fincan Orkide sıvı yağ
1 adet soğan
8 diş sarımsak
2 adet domates
Yarım demet nane
Yarım demet maydanoz
1 tatlı kaşığı şeker
Paşa kebabının ön hazırlığı olarak köfteyi hazırlayalım. Kıymayı, rendelenmiş soğanı, ufalanmış ekmek içini, ince kıyılmış maydanozu, tuz, karabiber ve kimyonu bir kaba alalım. Özleşene kadar iyice yoğuralım. Köfte harcından yuvarlak ve yassı köfteler hazırlayalım ve hazırladığımız köfteleri bir kenarda bekletelim. Öte yandan patlıcanları, 1 çorba kaşığı şeker ve tuz ilave edilmiş suda 20 dakika bekletelim. Daha sonra patlıcan dilimlerini yıkayıp, kurulayalım. Kızgın sıvı yağda patlıcanları hafifçe kızartalım. Alta patlıcan dilimi, üste 1 adet köfte ve en üstte patlıcan dilimi gelecek şekilde dizelim. Ayrı bir tavaya yarım kahve fincanı sıvı yağı alalım. Küçük doğranmış soğanı ve dövülmüş sarımsakları pembeleştirelim. Rendelenmiş domatesi ekleyip, 2 dakika daha pişirelim. Tuzunu atalım. 1 su bardağı suyu ve şekeri ilave edelim. 1 dakika daha kaynattıktan sonra tavayı ateşin üzerinden alalım. Fırın tepsisine dizdiğimiz patlıcanların üzerine bu sosu dökelim. 15 dakika fırında pişirelim. İsteğe göre üzerine ince kıyılmış maydanoz serperek servis yapalım. Afiyet olsun.
Fıstıklı tel kadayıf
Yarım kg. tel kadayıf
1 paket Orkide margarin
2 çorba kaşığı pekmez
200 gram Antep fıstığı
Şerbet için:
4 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
Fıstıklı tel kadayıf için margarini eritin. Yağın 4 çorba kaşığını ve pekmezi tepsiye alıp karıştırarak tepsiye yayın. Kalan yağı kadayıfın üzerine gezdirip karıştırarak kadayıfın yağ ile iyice karışmasını sağlayın. Kadayıfın yarısını elinizle iyice bastırarak tepsiye yerleştirin. Üzerine, çekilmiş Antep fıstığı serpin. Kalan kadayıfı da yine elinizle bastırarak tepsiye yerleştirin. 190 dereceli fırında kadayıfın altı üstü pembeleşene dek pişirin. Kızaran kadayıfı ters yüz ederek alt yüzü üste gelecek şekilde bir tepsiye ters çevirin ve soğumaya bırakın. Şerbeti için, şekeri, suyu, limon suyunu birlikte 5 dakika kaynatıp ateşten alın. Şerbet ılındığında kadayıfın üzerine gezdirin. Üzerine çekilmiş Antep fıstığı serperek servis yapın. Afiyet olsun.
