• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • Namaz Vakitleri
  • VavTv Canlı Yayın

CANAN DÜZDOL

Sebzeli balık

canan.duzdol@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 07 Mayıs 2011
6 adet levrek
4 adet havuç
3 adet kabak
4 adet pırasa
1 çay kaşığı kekik
3 çorba kaşığı Orkide margarin
1 çorba kaşığı limon suyu
1 su bardağı su
Tuz, karabiber
6 adet büyük yağlı kağıt

Sebzeli balığın ön hazırlığı olarak balıkları temizleyip ortadan boyuna keserek ikiye ayıralım. Balığın kılçıklı kısımlarını dikkatlice çıkaralım. 2 adet havuç, 2 adet kabak ve 2 adet pırasayı ince şeritler halinde keselim. Sebze şeritlerini tuzlu sıcak suda yaklaşık olarak 5 dakika bekletip süzelim. Kalan sebzeleri de rendeleyelim. İki kaşık margarini tavada eritip rendelenmiş sebzeleri kavuralım. Tuz ve karabiber ekleyelim. Balıkların içini kavurduğumuz sebzeyle dolduralım. Haşlanmış sebze şeritlerini değişimli olarak balıkların etrafına sarıp, yağlı kağıtlara yerleştirip üzerlerine su ve limon suyu gezdirelim. Kalan margarini küçük parçalara ayırıp balıklara ilave edelim ve tuz serpelim. Yağlı kağıtları paket şeklinde kapatıp tepsiye yerleştirelim. Isıtılmış 180 dereceli fırında 20 dakika pişirelim. Kağıtların üst kısımlarını açıp 5 dakika daha pişirip, fırından çıkaralım. Sıcak olarak servis yapalım. Afiyet olsun.

Meyveli krep

2.5 su bardağı süt
2.5 su bardağı un
1 paket vanilya
6 yumurta
Tuz
İçi için:
2 portakal
1 limonu
1 kırmızı greyfurt
5 çorba kaşığı toz şeker

Meyveli krep için portakalları ve greyfutu soyun, doğrayın. Doğrarken akan suları da bir kapta toplayın. Diğer bir kapta karamel halini alıncaya kadar toz şekerle meyveleri ve meyve sularını çevirin ve yaklaşık olarak 2 dakika kadar pişirin. Diğer yandan unu, yumurtaları, sütü, vanilyayı ve tuzu karıştırarak krep hamurunu hazılayın. Yapışmaz bir tavayı, tereyağı ya da margarinle yağladıktan sonra karışımdan bir kepçe alıp tavaya dökün. Arkalı önlü olarak kızarttıktan sonra krepleri bir tabağa alın. Krep hamurunuz bitene kadar bu işleme devam ederek krepleri hazırlayın. Limonların kabuğunu ince şeritler halinde kesin ve çok kısa bir süre kaynayan suda pişirin. Sonra süzün ve kağıt havluya sararak biraz bekletin. Karamelasını süzdüğünüz 1 çorba kaşığı meyveyi kreplerin ortasına yerleştirerek dağıtın. İçi meyve dolu krepleri bohça gibi büzüp ağızlarını limon şeritleriyle bağlayın. Karamelalı sosu tabakların dibine paylaştırın. Hazır meyveli krepleri bu sosun ortasına döşeyin ve sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.