3 adet yufka1 adet tavuk göğsü
8 adet mantar
1 adet soğan
3 diş sarımsak
2 adet domates
Yarım çorba kaşığı salça
Yarım demet dereotu
Yarım çay bardağı Orkide sıvı yağ
3 çorba kaşığı sıvı yağ (ayrıca)
3 çorba kaşığı su
Tuz, karabiber, kekik
Hünkar bohçası için önce tencereye sıvı yağı aktaralım. Küçük doğranmış soğanları pembeleştirelim. Tavuk göğsünü kuşbaşı doğrayıp tavaya aktaralım ve yumuşayana dek pişirelim. Ardından çekirdekleri çıkarılmış biberleri ve uzunlamasına dilimlenmiş mantarları ekleyelim. Sarımsakları küçük küçük doğrayıp, mantarlar suyunu çekene dek kavuralım. Domatesleri rendeleyip ilave edelim. 1 dakika sonra salçayı ekleyelim. Karıştırıp etin üzerini hafifçe aşacak kadar su ilave edelim. Tuz, karabiber ve kekik ilave edip pişirelim. Tencereyi ateşten alalım. Etli sebzeli karışımı delikli kepçe ile tencereden alalım. Sebze ve piliçli karışımın suyunu iyice süzdürerek bir tabağa alalım. Dereotunu ince kıyarak ekleyelim. 3 yufkayı, aralarına 3 çorba kaşığı sıvı yağ ve su serpiştirerek üst üste serelim. Büyük yuvarlak bir tabak yardımı ile yufkadan yuvarlak parçalar keselim. Yuvarlak parçaları bir kaseye ya da tek kişilik güvece yerleştirelim. Yufkanın kenarlarını dışa sarkıtalım. Yufkaların içine hazırladığımız tavuklu harcı yerleştirelim. Yufkayı bohça katlar gibi katlayalım. Kaseyi yağlanmış fırın tepsisine ters çevirelim. Üzerlerine yumurta sarısı sürelim. Orta ısılı fırında üzeri kızarana dek pişirelim ve sıcak olarak servis yapalım. Afiyet olsun.
Rokoko
2 su bardağı dövülmüş fındık
4 çorba kaşığı toz şeker
3 paket krema
1 su bardağı pudra şekeri
4 paket pötibör bisküvi
1 çorba kaşığı tereyağı
150 gram bitter çikolata
Süslemek için: İncir reçeli
Rokoko için ilk olarak fındıkları teflon tavada 2 çorba kaşığı toz şekerle kavurun. Yaklaşık 10 santim derinliğindeki yuvarlak bir kalıbın dibine bastırarak döşeyin. Mikserde 2 paket kremayı pudra şekeriyle çırpın. Bisküvileri havanda dövün ve kremalı karışıma ekleyin. Ardından da fındıklı karışımın bulunduğu kalıba yavaşça dökün. Buzlukta üç saat bekletin. Daha sonra kalıptan çıkarıp, servis tabağına alın. Çikolatayı kısık ateşte tereyağıyla eritin. Dolaptan çıkardığınız karışımın üzerine bıçak yardımıyla sürün. Tekrar buzluğa koyun. 1 saat sonra çıkarın. 1 paket krema ve kalan 2 çorba kaşığı toz şekeri çırpın. Elde ettiğiniz karışımı da tabağa ilave edin. Spatula ile düzleştirin. İncir reçeli ile süsleyip tekrar buzluğa koyun. Servis yapacağınız zaman buzluktan çıkarıp dilimleyin. Afiyet olsun.
