• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • Namaz Vakitleri
  • VavTv Canlı Yayın

CANAN DÜZDOL

Mantarlı mücver

canan.duzdol@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 10 Mayıs 2011
2 adet orta boy kabak
1 adet orta boy kuru soğan
3 diş sarımsak
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kuru nane
Yarım kg mantar
Üzerine:
1 su bardağı rendelenmiş taze kaşar

Fırında pişirilip börek gibi dilimlenerek servis yapılan mantarlı mücver için kabakları iyice yıkayıp kabuklarıyla beraber rendenin iri tarafında rendeleyelim. Kuru soğanı yemeklik olarak ince ince kıyalım. Sonra da bir tavaya zeytinyağını koyup, orta ısıdaki ateşin üzerine oturtalım. Yağ kızmaya başlayınca içine kabakları soğan ve dövülmüş sarımsağı ekleyip, 5-6 dakika karıştırarak kavuralım, ocaktan alalım. Daha sonra içine tuz ve diğer baharatlar ile doğranmış mantarları ekleyip iyice karıştıralım. Diğer taraftan da sosu hazırlamak üzere derin bir kasenin içinde yumurta, krema, un, süt ve isteğe bağlı olarak da tuz ve karabiberi ekleyerek bir çatal yardımıyla iyice çırpalım. Hemen içine mantarlı harcımızı ilave edip karıştıralım ve bir kenarda bekletelim. Diğer yandan fırına dayanıklı orta boy, kenarları yüksek bir kabın içini az sıvı yağla iyice yağlayalım. İçine sosla karıştırdığımız mantarlı karışımı yayalım. Eğer varsa üzerine rende peyniri de serpiştirelim ve 175 dereceye ayarlı fırının orta gözünde 25 dakika kadar pişirelim. Sıcak ya da ılık olarak pişirdikten sonra börek gibi dilimleyerek servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Düğme tatlısı

125 gram margarin
2 su bardağı irmik
2 adet yumurta
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 kahve fincanı soda
1 çay kaşığı vanilya
2 çorba kaşığı marmelat
2 çorba kaşığı badem
Şerbeti için:
Bir buçuk su bardağı toz şeker
1 çorba kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı vanilya
1 su bardağı su

Öncelikle şerbet için 1 su bardağı su ve bir buçuk su bardağı toz şekeri kaynatın. Daha sonra ocaktan alıp, 1 çorba kaşığı limon suyu ve 1 çay kaşığı vanilyayı ilave edin ve soğumaya bırakın. Bu arada tencerede yağ ve irmiği 15 dakika kavurun ve soğumaya bırakın. Yumurta, un, kabartma tozu, soda ve vanilya ile bir hamur yoğurun. Hazırladığınız hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın. Elinizde yuvarlayın. Başparmağınızla ortalarını çukurlaştırın. Yağlanmış tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Fırından alıp, üzerine soğuttuğunuz şerbeti gezdirin. Ortalarına marmelat ve badem koyup servis yapın. Afiyet olsun.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.