1.5 kg tavuk göğsü5 adet yeşil sivri biber
1 su bardağı süt
3 adet domates
250 gr kutu mantar
2 diş sarımsak
1/2 su bardağı Orkide sıvı yağ
2 yemek kaşığı kekik
Sütlü tavuk için tavuğun göğüs etini kuşbaşı doğrayalım. Çukurca bir kaba koyup üzerine tuz, karabiber serpelim. Üzerine süt de döktükten sonra iyice karıştıralım ve kabın kapağını kapatıp, buzdolabında 1 gün boyunca bekletelim. Süte yatırdığımız etleri karıştırıp tekrar dolaba koyalım ve bir gün daha bekletelim. Bu işlemin sonunda sütün büyük kısmı etler tarafından emilmiş olacağından yemeğin lezzeti de artacaktır. Ardından etleri, dikdörtgen şeklindeki 4-5 santim derinliğindeki bir fırın tepsisine dizelim. Üzerine sıvı yağı ve etin emmediği süt fazlasını dökelim. Kabuklarını soyup, küçük küçük doğradığımız domates, yeşil biber ve ince ince kıydığımız sarmısak ile mantarı, suyu ile birlikte etlerin üstüne serpiştirelim. Konserve mantar yerine taze mantar kullanacaksanız mantarları az suda haşlayıp doğradıktan sonra, haşlama suyuyla beraber tavuk etlerinin üstüne serpebilirsiniz. İşlem tamamlandıktan sonra biraz da kekik ilave ederek orta harlı fırında pişirelim. Pişirdikten sonra havuç ve bezelye ile süsleyerek pilav eşliğinde servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
Bulgurlu poğaça
1 su bardağı yoğurt
Kibrit kutusu kadar yaş maya
3/4 su bardağı Orkide sıvı yağ
3/4 su bardağı Orkide margarin
1 adet yumurta
Tuz
Alabildiğince un
İçine:
300 g kıyma
1 adet soğan
Yarım su bardağı ince bulgur
Yarım su bardağı ceviz içi
Yarım demet maydanoz
Tuz, karabiber, kırmızı biber
Poğaça için ilk olarak iç malzemeyi hazırlayın. Bunun için kıymayı soğanla beraber kavurun. İçine suda bekletilmiş bulguru, ince kıyılmış maydanozu, tuzu, karabiberi ve kırmızı biberi ekleyin. Ateşte birkaç kez beraber karıştırın. Ardından ateşten alın ve içine iri kıyılmış ceviz içini ekleyin. Hamuru için derin bir kaba maya ve yoğurt koyup iyice ezin. Tuz, yumurta akı, yağ koyup iyice karıştırın. Alabildiği kadar unla yumuşak bir hamur elde edin. Daha sonra üzerini örtüp kabarıncaya kadar mayalandırın. Mayalandıktan sonra ceviz büyüklüğünde parçalar ayırın. Ayırdığınız her parçayı avuç içinde biraz da açın ve hazırladığınız bulgurlu kıymalı içi koyup kapatın. Yuvarladıktan sonra tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürün. Üzerine susam serpip önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin. Afiyet olsun.
