• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • Namaz Vakitleri
  • VavTv Canlı Yayın

CANAN DÜZDOL

Tavuklu buğday çorbası

canan.duzdol@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 19 Mayıs 2011
1 su bardağı buğday
1 adet bütün tavuk
12 su bardağı su
1 kase konserve bezelye
1 adet kereviz
1 adet havuç
1 dal taze soğan
5 dal maydanoz
2 çorba kaşığı domates
1 çorba kaşığı Orkide sıvı yağ
4 karabiber tanesi

Tavuklu buğday çorbası için buğdayı ayıklayıp yıkadıktan sonra genişçe bir kaba alalım. Üzerini geçecek kadar su ilave edip yumuşamaları için birkaç saat bekletelim. Kereviz, havuç ve taze soğanı soyup yıkadıktan sonra küçük küpler halinde doğrayalım. Kerevizin yapraklarını ince ince kıyalım. Tavuğu temizleyip bütün olarak tencereye alalım. Doğradığımız sebzeleri ilave edelim. 12 su bardağı su, tuz ve karabiber tanelerini ekleyerek bir saat kadar pişirelim. Tavuk piştikten sonra tencereden çıkarıp bir tabağa alalım. Tencerede kalan suyu da kaynatıp bezelye, buğday ve domates suyunu ilave edelim. Kısık ateşte yaklaşık 50 dakika pişirelim. Tavuğun etlerini kemiklerden ayırıp ince şeritler halinde keselim. Çorbanın pişmesine yakın tavuk etlerini ilave edelim. İnce kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber ve zeytinyağı ilave ettikten sonra bir taşım daha kaynatıp sıcak olarak servis yapalım. Afiyet olsun.

Portakallı sufle

3.5 çorba kaşığı Orkide margarin
1 çorba kaşığ karışık meyve şekerlemesi
3 çorba kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
2.5 çorba kaşığı un
15 adet ceviz
4 portakal
2 yumurta
Tuz

prtakallı sufle için öncelikle derince bir kapta 1.5 çorba kaşığı margarini eritin. Üzerine unu ilave edip karıştırmaya başlayın. Ilık sütü de yavaş yavaş ilave ederek karıştırmaya devam edin. Yaklaşık olarak 10 dakika kadar kremayı pişirdikten sonra içine şekeri, vanilyayı, şekerlemeleri ve dövülmüş cevizleri ekleyin. Ardından ocaktan alıp bir kenarda soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra yumurta sarısını ve bir portakalın suyunu ekleyin. Kalan portakalları soyup, dilimleyin. Yumurtaların akını kar haline gelinceye kadar çırpıp karışıma katın. Aşağıdan yukarı doğru karıştırmaya özen göstermelisiniz. Dört sufle kabını iyice yağlayın ve elde ettiğiniz karışımı kaplara dağıtın. Kremanın üstüne dilimlenmiş portakalları yerleştirin. Bunun üstüne de karışımın artanını dökün. Fırında taşmamaları için sufle kalıplarını birkaç parmak daha az doldurun. 200 derece fırnda yaklaşık 15 dakika kadar pişirdikten sonra ince kesilmiş portakal kabuklarıyla süsleyerek servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.




Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.