250 g ıspanak2 kase lor peyniri veya tuzsuz beyaz peynir
1 su bardağı un
1 yumurta
1 yumurta sarısı
2 su bardağı kaşar rendesi
Tuz, karabiber
Sos için:
1 kase doğranmış domates
3,5 çorba kaşığı Orkide margarin
1 adet soğan, tuz
Ispanaklı peynir köftesi için ilk olarak ıspanakları hafif tuzlu kaynar suda birkaç dakika haşlayıp suyunu süzelim. Soğuduktan sonra iri iri doğrayalım. Peynir, yumurta, yumurta sarısı, tuz, karabiber, doğranmış ıspanak ve kaşar peyniri rendesinin yarısını bir kasede karıştıralım. Daha sonra üzerine azar azar un ilave edip hamur kıvamında bir karışım hazırlayalım. Özdeşleştikten sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlak köfteler yapalım ve köfteleri unlanmış zemine bırakalım. Kıyılmış soğanı 2 kaşık margarinde kavuralım. Doğranmış domates, tuz ve karabiber ekleyip 10 dakika pişirelim. Dilerseniz bu sosa domates koymayabilirsiniz. Sosu hazırladıktan sonra bir tencerede tuz ilave ettiğimiz suyu kaynatalım. Köfteleri kaynamakta olan suya atıp haşlayalım. Ardından kevgirle süzerek sudan alalım. Hazırladığımız domates sosunu fırın kalıbına alıp içine köfteleri dizelim. Kalan margarini eritip, kaşar rendesi ile birlikte köftelerin üzerine gezdirelim. 160 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirip, servis yapalım. Afiyet olsun.
Patlıcanlı börek
1 paket Orkide margarin
Yarım su bardağı Orkide zeytinyağı
2 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Tuz
İçine:
3 adet patlıcan
1 adet soğan
150 g kıyma
Tuz, karabiber, kırmızıbiber
Orkide sıvı yağ
Çörekotu
Patlıcanlı börek için margarin, yoğurt, zeytinyağı, kabartma tozu, 2 adet yumurta (1 tanesinin sarısını ayırın), aldığı kadar un ve tuzu bir kapta karıştırın. Hazırladığınız hamuru üç parçaya ayırın. Her bir parçayı elinizle açın. Bu arada böreğin harcı için patlıcanları küp küp, soğanı ise yemeklik doğrayın. Sıvı yağda soğan ve kıymayı kavurun, üzerine patlıcanları ekleyin. Son olarak tuz, karabiber ve kırmızıbiberi de ilave edin. Patlıcanlar suyunu çekene kadar pişirin. Hazırladığınız içi, yufkaların ortasına yayın. Önce bir kenarını içe doğru katlayın. Daha sonra diğer kenarını onun üzerine atıp, uçlarını da içe doğru katlayın. Ters çevirip, yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerine çatalla delikler açın. Diğer hamurlara da aynı işlemleri uygulayın. Ayırdığınız yumurta sarısını sürüp, çörekotu serpin. 200 derece fırında, üzeri kızarana dek pişirin ve sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.
