400 gram hamsi1 adet karalahana
4 adet taze soğan
1 demet maydanoz
2 çorba kaşığı sıvı yağ
Tuz, kırmızı biber, karabiber
Hamsi sarma için öncelikle hamsileri kafalarını koparıp kılçıklarını çıkararak fileto olarak ayıklayalım ve yıkayıp durulayalım. Daha sonra her filetoyu ikiye ayırıp tuzlayalım. Öte yandan bir tencerede karalahana yapraklarını tuzlu suda yumuşayıncaya kadar kaynatalım. Hafif haşladıktan sonra sap ve damarlarını keselim. Diğer bir kapta ince kıyılmış taze soğanları, kıyılmış maydanozu, tuz, karabiber ve kırmızı biberi karıştırıp yumuşayıncaya kadar ovalım ve 2 çorba kaşığı sıvı yağı ilave edip karıştıralım. Ardından içine hamsileri de ekleyelim. Karışımı karalahana yapraklarına yeleştirip azar miktarda margarin koyup kenarları da kapanacak şekilde rulolar hazırlayalım. Ruloları aralarında boşluk kalmayacak şekilde fırın tepsisine dizelim ve üzerlerine fırça ile sıvı yağ sürelim. 180 derece fırında 20 dakika kadar pişirdikten sonra sıcak olarak servis yapalım. Afiyet olsun.
Kestaneli pasta
20 adet kestane şekeri
200 g çırpılmış krem şanti
1 adet hazır pandispanya
50 gram şekerli şurup
30 gram çekilmiş fındık
Kremabör için:
200 gram toz şeker
5 yumurta sarısı
Yarım paket şekerli vanilya
250 gram süt
300 gram margarin
İlk olarak kremabörü hazırlayın. Bunun için toz şeker, yumurta sarıları ve vanilyayı mikserle çırpın. Sütü kaynatın ve karışıma azar azar ekleyin. Birkaç dakika daha karıştırın ve ılınınca margarini ufak parçalar halinde ilave edip mikserle 5 dakika daha karıştırın. Kestane şekerlerinin yarısını ezerek püre haline getirin, diğer yarısını küçük küçük doğrayın. Kestane püresini, hazırladığınız kremaböre ekleyip iyice karıştırın. Pandispanyayı enine üçe bölün. İlk katı düz bir tepsiye yerleştirip şekerli şurupla hafifçe ıslatın. Üzerine hazırladığınız kestaneli kremadan bir kat sürüp küçük doğranmış kestane parçalarını yerleştirin. Kremşantiyi üzerine sürün ve ikinci pandispanya ile kapatın. Aynı işlemi tekrarlayıp en üste son pandispanyayı yerleştirin. Şekerli şurupla hafifçe ıslatıp buzdolabında bir saat kadar bekletin. Ardından pastayı buzdolabından çıkarın. Kalan kestaneli krema ile pastanın üzerini ve yanlarını kaplayıp şekillendirin. Pastanın üzerini kestane şekeri ve fındık ile süsledikten sonra servis yapın. Afiyet olsun.
