• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • Namaz Vakitleri
  • VavTv Canlı Yayın
Giriş Tarihi: 31 Mayıs 2011
10 adet tavuk pirzola
2 diş sarımsak
Yarım çay bardağı Orkide sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı zencefil
Sos için:
2 yemek kaşığı tahin
2 yemek kaşığı pekmez
3 yemek kaşığı nar ekşisi
Üzerine
1 demet çok ince kıyılmış maydanoz


Soslu tavuk için ilk olarak geniş ve derin bir tavayı orta ısılı ateşin üzerine oturtalım. İçine sıvı yağımızı aktaralım ve dövülmüş sarımsakları atalım. Tahta bir kaşıkla iyice karıştırarak 1 dakika kadar soteleyelim ve ardından tavuklarımızı ekleyelim. Yine karıştırarak 8-10 dakika kadar tavukları pişirelim. Tavukların rengi değişmeye başladıktan sonra da tuz ve diğer baharatları ekleyip, birkaç dakika da bu şekilde pişirelim. Diğer taraftan da yemeğimizin özel sosunu hazırlayalım. Bunun için bir kasenin içine tahin, pekmez ve nar ekşisini katalım, bir çatala karıştıralım ve özdeşleşmesini sağlayalım. Hazırladığımız bu sosu tavadaki tavukların üzerine ilave edip, 7-8 dakika kadar pişirelim. Ocaktan alınca henüz sıcakken üzerine ince kıyılmış maydonuzu serpiştirelim. Pilav ya da makarna eşliğinde sıcak olarak servise sunalım. Afiyet olsun.

Kabaklı börek

3 adet kabak
5 çorba kaşığı Orkide sıvı yağ
1 adet patates
2 adet yumurta
1 su bardağı süt
50 g Orkide margarin
3 adet yufka
1 demet maydanoz
Tuz, karabiber
2 çorba kaşığı beyaz peynir
Üzerine:
Susam ve çörekotu

Böreğin iç malzemesi için, kabakların kabuğunu kazıyın ve ardından rendeleyin. Soğanı doğrayıp 2-3 çorba kaşığı sıvı yağda pembeleştirin. Ardından kabağı soğana ilave edip ara sıra karıştırarak 3-4 dakika kavurun. Tuzunu ve karabiberini ayarlayın. İyice soğuduktan sonra 1 adet yumurtayı ve 2 çorba kaşığı ufalanmış peyniri ekleyin. Maydanozu da ince doğrayıp ilave edin. Kalan sıvı yağı eritilmiş margarinle karıştırıp içine çırpılmış yumurtayı ve 1 su bardağı sütü ekleyip tekrar çırpın. İlk yufkayı düz bir zemine serip üzerine sütlü karışımdan sürün. Kabaklı harcı yufkanın yarısına yayın ve gevşek bir rulo halinde sarın. Kendi etrafında döndürerek yuvarlayın. Daha sonra börekleri yağlanmış tepsiye dizin ve kalan sütlü karışımı böreklerin üzerine dökün. Susam ve çörekotunu serperek, önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında pişirin. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.