• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • Namaz Vakitleri
  • VavTv Canlı Yayın

CANAN DÜZDOL

Saray bohçası

canan.duzdol@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 01 Haziran 2011
4 adet yufka
1 su bardağı kaşar rendesi
İç harcı için:
Yarım kilo tavuk göğsü
2 adet havuç
2 adet patates
1 adet kuru soğan
1 kase bezelye
2 adet domates
Tuz
İsteğe göre kimyon, karabiber, kekik
Beşamel sos için:
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı tepeleme un
1 tatlı kaşığı margarin
Tuz

Saray bohçası için ilk olarak harcı hazırlıyoruz. Harcın içine koyacağınız garnitür için dilerseniz konserve de kullanabilirsiniz ya da patates ve havuçları küp küp doğrayalım, bezelyelerle beraber haşlayalım. İç harcı için kuşbaşı doğradığımız tavuk etlerini yağda soğanla beraber kavuralım. Üzerine domates rendesi ilave edelim. Domatesler suyunu çekince hazırladığınız garnitürü, tuz ve baharatını ekleyip, birkaç kez karıştırıp soğumaya bırakalım. Daha sonra yufkayı düz bir zemine yayalım ve üzerine yağ sürüp, ikinci yufkayı da onun üzerine koyup ona da yağ sürdükten sonra yufkayı 8 eşit üçgen parça olacak şekilde bıçakla keselim. Üçgen parçanın geniş kısmına hazırladığımız iç harcından 3- 4 kaşık koyup bohça gibi katlayalım. Sonra fırın tepsisine sık olmayacak şekilde sıralayalım. Beşamel sos için iki bardak sütün içine iki kaşık un ve 1 kaşık yağ koyup koyulaşana kadar pişirelim. Son olarak önceden 180 derecede ısıttığımız fırında börekler pişince üzerlerine birer kaşık beşamel sos döküp kaşar rendesi serpelim ve tekrar fırına koyalım Kaşarlar eriyip, üzeri kızarana kadar fırında pişirelim. Afiyet olsun.

Şeftali sürprizi

2 adet yumurta akı
1 su bardağı krema
500 g vanilyalı dondurma
8 adet kedi dili bisküvi
1 çay bardağı süt
50 g bitter çikolata
250 g frambuaz
6 adet şeftali
12 adet kedi dili bisküvisi
Süslemek için:
Rendelenmiş çikolata

Kremayı ve yumurta aklarını katılaşıncaya kadar çırpın. Dondurmayı eritip, kremalı karışımı ilave ederek karıştırın. 8 adet kedi dilini küçük parçalara ayırın. Sütle ıslatıp, dondurmalı karışıma ekleyin. Bitter çikolatanın yarısını küçük doğrayıp, onu da karışıma katın. Frambuazları da katın. Yuvarlak bir kalıba yağlı kağıt serin. Üzerine hazırladığınız karışımı yayın ve derin dondurucuda dondurun. Daha sonra şeftalileri kaynar suya atın. 2 dakika beklettikten sonra kabuklarını soyun. İkiye bölüp çekirdeklerini çıkardıktan sonra, ince ince dilimleyin. Dilimleri birbirinden ayırmadan pastanın üzerine serpiştirin. 12 adet kedi dilini ikiye bölün. Kalan çikolatayı da benmari usulü eritin. Bisküvileri yarısına kadar çikolataya batırın. Pastanın kenarına sıra ile dizin. En üst katı çikolata rendesi ile süsleyerek, dilimleyip servis yapın. Afiyet olsun.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.