400 gram dana but 2 adet havuç
160 gram light konserve ton balığı
Yarım su bardağı light mayonez
1 su bardağı light yoğurt
2 çorba kaşığı kapari
2 taze soğan
2 defne yaprağı
Birkaç salata yaprağı
Tuz
Mayonez soslu ve kaparili olarak hazırlanan diyet söğüş için ilk olarak havuçları temizleyip doğrayalım. Taze soğanları temizleyip kıyalım. Havuç, soğan ve defne yaprağını tencereye alıp üzerini örtecek kadar su ekleyelim ve orta ateşte su kaynayıncaya kadar pişirelim. Daha sonra eti ilave edip ocağın altını kısalım ve et yumuşayıncaya kadar kapağı kapalı olarak pişirelim. Ardından eti kevgirle ayrı bir tabağa alıp soğumaya bırakalım. Kapariyi yıkayıp süzelim. Ton balığını da iyice süzelim. 1 kaşık kapari, ton balığı, mayonez ve yoğurdu robotta püre halinde ezelim. Hazırladığımız sosu servis tabağına alıp üzerine eti ve ayırdığımız kapariyi ilave edelim. Salata yaprakları eşliğinde servis yapalım. Afiyet olsun.
Havuçlu kurabiye
2 adet yumurta
125 g Orkide margarin
1 çay bardağı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 su bardağı un
Alabildiği kadar nişasta
İçine:
2 adet havuç
1 çay bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
2 çorba kaşığı Hindistan cevizi
Üzerine:
1 çorba kasesi marmelat
Havuçlu kurabiye için karıştırma kabına yumurtayı kırın. Önceden yumuşatılmış margarini koyup karıştırın. Üzerine kabartma tozunu, pudra şekerini, unu, alabildiği kadar nişastayı ilave edip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin ve hamurun üzerine nemli bir bez serip dinlendirin. İç harcı için havucu soyup rendeleyin. Bir tavaya toz şekeri döküp, üzerine tarçın ve Hindistan cevizi ilave edip 5 dakika pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Hazırlamış olduğunuz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avuç içerisinde bastırarak çay tabağı büyüklüğünde açın. Tam ortasına soğumuş olan iç harçtan koyun. Bunu yaparken hamurları bir noktada buluşturduktan sonra yuvarlayın. Yağlanmış fırın tepsisine, hamurların kapatılan kısımları alta gelecek şekilde dizin. İç harcı hamurun miktarına göre paylaştırın. 170 derecelik fırında 20 dakika kadar pişirin. Fırından aldıktan sonra soğumaya bırakın. Soğuyan kurabiyeleri istediğiniz marmelat çeşidine batırıp servis tabağına dizin. Afiyet olsun.
