8 adet lazanya2 çorba kaşığı margarin
18 adet mantar
3 adet sivri biber
1 adet kabak
2 adet domates
4 dal taze soğan
Yarım demet maydanoz
2 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Sos için:
4 adet domates
1 tatlı kaşığı fesleğen
1 çorba kaşığı Orkide zeytinyağı
1 çorba kaşığı salça, tuz, karabiber
Lazanya dolama için lazanyaları tuzlu suda haşlayalım. Haşlarken tencereye yağı alalım ve küp küp doğranmış mantarları da ekleyip, suyunu çekene kadar soteleyelim. Suyunu çekince küçük doğranmış sivri biberlerimizi ilave edelim. Rendelenmiş ve suyu sıkılmış kabakları ekleyelim. Rendelediğimiz domatesi de katıp, soteleyelim. Ocaktan alınca ince kıyılmış taze soğan ve maydanozu ekleyip soğutalım. Rendelenmiş kaşarın yarısını katıp, karıştıralım. Hazırlanan lazanyaların içine bu malzemeleri koyup, rulo yapalım. Sos için, domatesi rendeleyelim. Fesleğen, tuz, karabiber, zeytinyağı ve salçayı bir tencerede domatesler suyunu çekene kadar kavuralım. Bu sosu fırın tepsisine yayalım. Üzerine lazanyaları dizelim. Sostan kaşıkla alıp lazanya rulolarının üzerine dökelim. Kalan rendelenmiş kaşar peynirini serpelim. Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında yklaşık 20 dakika pişirelim ve sıcak olarak servis yapalım. Afiyet olsun.
Rokoko
2 su bardağı dövülmüş fındık
4 çorba kaşığı toz şeker
3 paket krema
1 su bardağı pudra şekeri
4 paket pötibör bisküvi
1 çorba kaşığı tereyağı
150 gram bitter çikolata
Süslemek için: İncir reçeli
Rokoko için fındıkları teflon tavada 2 çorba kaşığı toz şekerle kavurun. Yaklaşık 10 santim derinliğindeki yuvarlak kalıbın dibine bastırarak döşeyin. Mikserde 2 paket kremayı pudra şekeriyle çırpın. Bisküvileri havanda dövün. Kremalı karışıma ekleyin. Fındıklı karışımın bulunduğu kalıba yavaşça dökün. Buzlukta üç saat bekletin. Daha sonra kalıptan çıkarıp, servis tabağına alın. Çikolatayı kısık ateşte tereyağıyla eritin. Dolaptan çıkardığınız karışımın üzerine bıçak yardımıyla sürün. Tekrar buzluğa koyun. 1 saat sonra çıkarın. 1 paket krema ve kalan 2 çorba kaşığı toz şekeri çırpın. Elde ettiğiniz karışımı da tabağa ilave edin. Spatula ile düzleştirin. İncir reçeli ile süsleyip tekrar buzluğa koyun. Servis yapacağınız zaman buzluktan çıkarıp dilimleyin. Afiyet olsun.
