• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • Namaz Vakitleri
  • VavTv Canlı Yayın
Giriş Tarihi: 27 Temmuz 2011
Haşlama için:
750 gram mantar
3 su bardağı tavuk suyu
1.5 yemek kaşığı tereyağı
Yarım limonun suyu
Tuz
Sote ve iç malzemesi:
1 yemek kaşığı tereyağı
2 kahve fincanı rende gravyer peyniri
2 tatlı kaşığı galeta unu
1 yemek kaşığı salça
Yarım kahve fincanı un
1 yemek kaşığı tereyağı
Yarım bardak süt

Mantar graten için ilk olarak bir tencereye tereyağını, tavuk suyunu, limon suyu ve tuz ile mantarları koyarak harlı ateşte yaklaşık 5 dakika pişirelim. Daha sonra mantarları tavada çevirerek soteleyelim. Sonra bir tencereye tereyağı ile unu koyarak 2 dakika kavuralım. Üzerlerine tavuk suyu ve sütü de katarak hepsini birlikte boza kıvamına gelinceye kadar pişirelim. Ateşten almadan hemen önce bir kahve fincanı rende gravyeri de katalım. Bundan sonra sote edilmiş mantarları, yağı ile birlikte tepsiye koyalım. Gravyer peynirinin yarısını ve salçanın üçte ikisini koyarak karıştıralım. Salçalanmış mantarlarımızı bir güvece koyalım ve üstüne de kalan salçayı dökelim. En son olarak da kalan gravyer rendesi ve galeta ununu da yemeğin üstüne dökerek fırına verelim. Yemeği yaklaşık olarak 15 dakika fırında pişirelim. 15 dakika sonra tepsiyi fırından alıp, sıcak olarak servis yapalım. Afiyet olsun.

Kıymalı su böreği


6 yumurta
6 fincan su
Aldığı kadar un
250 gram tereyağı
Tuz
İçi için:
250 gram kıyma
Tuz
1 adet soğan
Pul biber
1 yemek kaşığı tereyağı

Kıymalı su böreği için ilk olarak unu hamur yoğurma kabına eleyin. Ortasını havuz gibi açıp yumurtaları kırın. Su ve tuz ilave edip yoğurmaya başlayın. Hamurun kıvamının hafif sert olması gerekiyor. Daha sonra hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp 12 beze hazırlayın. Bezelerin üzerine nemli bir bez örtüp dinlendirin. Hamur dinlenirken iç malzemeyi hazırlayın. İçi için kıymaya tuz ekleyip kavurun. Tereyağı eritin. Hamurları yufka şeklinde ince ince açın. İki yufkayı ayırın. Kalan yufkaları dörde kesin. Tepsiyi yağlayın. Ayırdığınız bütün yufkanın birini tepsiye yerleştirin. Dörde kestiğiniz yufkaları kaynar tuzlu suda haşlayıp soğuk suya alın. Süzgeci ters çevirin. Haşlanmış yufkaları üzerine yayıp fazla suyunu süzün. İki sırada bir eritilmiş tereyağı sürerek yufkaların yarısını tepsiye yerleştirin. Hazırladığınız iç malzemeyi yayıp kalan yufkalara aynı işlemi uygulayın. Üzerine kalan bütün yufkayı serin. Tereyağı ile yağlayıp önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin ve ılık olarak servis yapın. Afiyet olsun.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.