4 adet orta boy patates1 adet soğan
250 g kuşbaşı hindi eti
2 adet sivri biber
1 adet domates
6-7 adet mantar
2 yemek kaşığı Orkide sıvı yağ
50 g kaşar peyniri rendesi
Yeterince tuz, karabiber, pulbiber
1 çay kaşığı kekik
4 adet limon
Patates dolması için ilk olarak patatesleri yıkayıp, dağılmamasına dikkat ederek haşlayalım. Bir tencereye 2 kaşık sıvı yağı koyup ince kıyılmış soğanları ekleyelim. Soğanlar sararmaya başlayınca limonlu suda bekletilmiş ince doğranmış mantarları, kuşbaşı hindi etlerini, ince doğranmış sivri biberleri ve domatesleri ilave edelim. Etler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirelim. Ateşten almadan önce tuz, karabiber, kekik ve pulbiberi ekleyelim. Diğer tarafta haşlanmış soğutulmuş patateslerin kabuklarını soyalım. Tepsiye konan yuvarlak kısımları düzeltelim. Patateslerin içlerini hafif şekilde oyalım. Hazırlanan içi patateslere dolduralım. Üzerine kaşar peynir rendesini serpelim. 250 derecede ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirelim. Daha sonra servis yapalım. Afiyet olsun.
Profiterol
2.5 çay bardağı su
50 g margarin
4 yumurta
2 tatlı kaşığı şeker
Krema malzemesi:
7 yemek kaşığı şeker
Yarım litre süt
1 yumurta sarısı
50 g margarin
1 paket vanilya
Çikolata sosu malzemesi:
2 bardak su
2 yemek kaşığı buğday nişastası
2 yemek kaşığı kakao
1 fincan şeker
3 adet yaprak çikolata
Hamur için su, şeker ve margarini kaynatıp içine un ve nişastayı koyun. Yaklaşık 1 dakika, hepsini birlikte pişirin. Hamuru soğuduktan sonra yumurtaları teker teker kırın ve iyice karıştırıp yedirin. Ardından kabartma tozunu ekleyin. Bir kaşık yardımı ile ceviz büyüklüğünde parçaları, kabarma payını göz önünde tutarak yağlanmış tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 150 derecelik fırında 20 dakika pişirin. Diğer yandan kremayı hazırlayın. Krema için un, şeker ve yumurta sarısını karıştırın. Süt ilave edilerek krema yapın ve en son yağ ve vanilya koyun. Soğuduktan sonra pişen hamurları ikiye kesip hamurun içine krema koyun. Sos için nişasta, kakao ve şekeri karıştırın. Sonra su ilave ederek kıvamı alıncaya kadar kaynatın. Ateşten aldıkta sonra fındık büyüklüğünde içine margarin koyun ve hazırlanan topların üstüne dökün. Soğuk ya da ılık olarak servis yapın. Afiyet olsun.
