• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • Namaz Vakitleri
  • VavTv Canlı Yayın
Giriş Tarihi: 21 Ağustos 2011
1 kilogram yağsız dana bonfile
100 gram kuyruk yağı
100 gram kuzu boşluğu
Karabiber, isot, tuz
2 adet soğan
1 adet maydanoz

Adana kebabı için dıÜüana bonfile, kuyruk yağı ve kuzu boşluğunu birlikte çektirelim. Çektirdiğimiz kıymayı, baharatlarını atıp yarım saat çiğ köfte yoğurur gibi yoğuralım ve buzdolabında bir gün bekletelim. Diğer yandan soğanımızı rendeleyelim ve maydanozları ince ince kıyalım. Soğanla maydanozu karıştırıp onu da bir gün bekletelim. Kıymamızı dolaptan çıkarıp soğan ve maydanozu süzdürelim ve kıymamıza katalım. Birlikte yarım saat yoğurup soğuyana kadar dolapta dinlendirelim. Hazırladığımız kebabı şişlere takarken, şişleri önce sıvı yağla yağlayıp, mangalın üstünde ısıtttıktan sonra etlerimizi şişlere takalım. Bu esnada elimizi hafif ıslatmamız işimizi kolaylaştıracaktır. Elimize aldığımız şişi sol elimizle tutup, sağ avucumuzun içine oturtalım ve oturttuktan sonra dört parmağımızla yukarıdan aşağı doğru etimizi şişe yayalım. Şişlerimizi hazırladıktan sonra mangalda ya da fırında pişirerek yeşillik, közlenmiş biber ve domates eşliğinde sıcak olarak servis yapalım. Afiyet olsun.

Bademli mus

4 yaprak jelatin
200 g labne peyniri
300 ml süt
100 g krem şanti
100 g kıyılmış badem
2 yumurta akı
Tuz
60 g pudra şekeri
250 g böğürtlen
1 çorba kaşığı toz şeker
3 çorba kaşığı portakal suyu
Yarım limon

Jelatin yapraklarını soğuk suda eritin. Labne peynirini çırpın. Sütü ısıtın. Jelatini sudan çıkarın. Suyunu süzdükten sonra sütün içinde eritin. Jelatinli sütü, labne peyniri ile iyice karıştırın. Krem şantiyi hazırlayın. Yarım limonun kabuğunu rendeleyip suyunu sıkın. Ardından krem şantiyi, limon kabuğunu, limon suyunu, bademi peynirli karışıma ilave edin. Yumurta akını bir tutam tuz ile çırpın. Üzerine pudra şekeri ekip peynirli karışıma ilave edin ve iyice karıştırın. Karışımı buzdolabına alıp en az üç saat soğumaya bırakın. Böğürtleni ayıklayıp yıkayın. Birkaç tanesini kenara ayırın. Kalanları 100 ml suyun içinde ısıtın. Bir süzgeçten geçirin. Sos için böğürtlen suyunu, şeker ile karıştırın. Sosu ısıtın ama kaynamamasına dikkat edin. Ardından hazırladığınız sosu soğumaya bırakın. Hazırladığınız mustan üçgenler kesip tabaklara yerleştirin. Üzerine sos dökerek servis yapın. Afiyet olsun.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.