4 büyük boy kabak3 yemek kaşığı Orkide sıvı yağ
150 gram beyaz peynir
2 yemek kaşığı Orkide zeytinyağı
1 çay bardağı yoğurt
Yarım demet dereotu
1 çay kaşığı kırmızı pulbiber
Tuz
2 yumurta
Fırında peynirli kabak için; kabakları ayıklayıp soymadan yıkayalım. Dikey olarak ortadan ikiye bölelim ve içlerini boşaltalım. Bir tencereye su, bir yemek kaşığı sıvı yağ ve bir tatlı kaşığı tuz koyalım. Kabakları tencereye koyup harlı ateşin üstüne yerleştirelim. Kaynadıktan 5 dakika sonra tencereyi ateşten alalım ve kabakları bir süzgece koyarak bekletelim. Diğer yandan beyaz peynirin üzerine zeytinyağını dökelim ve çatalla iyice ezelim. Yoğurdu ilave edelim. İnce kıyılmış dereotu ve pulbiberi ekleyelim. İyice karıştırıp pürüzsüz hale gelmesini sağlayalım. Karışımın içerisine 1 yumurta kıralım ve karıştırarak krema kıvamına getirelim. Hazırladığımız bu harcı kabakların içlerine dolduralım ve içerisine 2 yemek kaşığı sıvı yağ koyduğumuz fırın kabına yan yana dizelim. Kabakların üzerine, sulandırarak çatalla çırptığımız yumurta sarısını sürelim. Fırın kabını, önceden 200 derecede ısıtılmış fırına koyalım. Kabakların üzeri iyice kızarınca kabı fırından alalım ve servis tabağına aldığımız kabakları, önce dereotu ile süsleyelim, daha sonra servis yapalım. Afiyet olsun.
Çikolatalı yumuşak kek
1 su bardağı süt
4 çorba kaşığı toz şeker
4 çorba kaşığı Orkide margarin
6 çorba kaşığı un
8 yumurta
1 paket sade çikolata
2 çorba kaşığı pudra şekeri
Çikolatalı yumuşak kek için ilk olarak süt ve toz şekeri tencerede karıştırıp bir taşım kaynatın. 3 çorba kaşığı margarini başka bir tencerede eritin. Unu ilave edip; çırpma teli ile karıştırarak kavurun. Karıştırmaya devam ederken sıcak sütü azar azar ekleyin. Pürüzsüz bir karışım elde edinceye kadar karıştırarak pişirin ve ılınmaya bırakın. Yumurtaların sarılarını ve aklarını ayırıp ayrı kaselerde çırpın. Hazırladığınız karışıma sırasıyla çikolata rendesi, yumurta sarıları ve aklarını ekleyerek karıştırın. Kek kalıbını kalan margarinle yağlayıp, karışımı kalıba dökün. Üzerini kaşığın tersi ile düzeltin. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 15-20 dakika pişirin. Fırından çıkarıp üzerine pudra şekeri serpin. Dilerseniz pudra şekeri ile çırpılmış süt kreması eşliğinde servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
