• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • Namaz Vakitleri
  • VavTv Canlı Yayın
CANAN DÜZDOL

Soslu balık köftesi

canan.duzdol@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 06 Eylül 2011
300 g palamut fileto
2 dilim bayat ekmek içi
Yarım demet maydanoz
1 yumurta akı
1 çay bardağı süt
4 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı domates püresi
3 soğan
Yarım su bardağı su
3 çorba kaşığı ayçiçek yağı
1 çay kaşığı karabiber
Tuz

Soslu balık köftesi için sıÜüoğanları soyup küçük küçük doğrayalım. Maydanozu temizleyip kıyalım. 1 kaşık ayçiçek yağını tavada kızdırıp soğanı pembeleştirelim. Salçayı yarım bardak suyla ezip soğana ilave edelim ve pişirelim. Daha sonra tuz serpip sosu ateşten alalım. Ekmeği sütte yumuşatıp elimizle sıkarak iyice süzelim. Oradan robota alıp balık eti, yumurta akı, maydanozun yarısı, tuz ve karabiberi ilave edip ezelim. Karışımı kaseye alıp köfte yoğurur gibi yoğuralım ve iyice özdeşleştikten sonra ceviz büyüklüğünde top köfteler yapalım. Kalan yağımızı tavada kızdıralım. Hazırladığımız ceviz büyüklüğündeki köfteleri tek tek una bulayıp yağda kızartalım. Kızaran köfteleri kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirelim. Kızartma işlemi sona erdikten sonra hazırladığımız sosu köftelerin üzerine gezdirip kalan maydanozumuzu da serpelim. Kapağını kapatıp 5 dakika kısık ateşte pişirelim. Daha sonra sıcak olarak servis yapalım. Afiyet olsun.

Bülbül konağı

1 adet yumurta
1 paket margarin
1 çorba kaşığı yoğurt
1 çorba kaşığı sirke
1 çay bardağı Orkide sıvı yağ
Aldığı kadar un
1 paket kabartma tozu
1 kase ceviz
Şerbeti için:
5 su bardağı toz şeker
5 su bardağı su
1/4 limon

Bülbül konağı için ilk olarak şerbet malzemelerini kullanarak şerbeti hazırlayıp soğutun. Geniş bir kaba yoğurdu, eritip soğuttuğunuz margarini, yumurtayı, sirkeyi ve sıvı yağı koyun. Karışımın üzerine azar azar un ve kabartma tozu ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın. Hazırladığınız hamuru iki eşit parçaya bölün. İlk parçayı merdane ile yarım parmak kalınlığında açın. Açtığınız hamurdan çay bardağı yardımıyla yuvarlaklar kesin. Hamurdan ayırdığınız ikinci parçayı da aynı şekilde açın ve diğerine eşit sayıda yuvarlaklar yapın. İkinci parçadan kestiğiniz yuvarlakların ortasını küçük bir kapak yardımıyla kesin. Simit şeklinde ikinci parçaları birincinin üzerine yumurta akı sürerek yapıştırın. Boşluklara ise birer yarım ceviz içi yerleştirin. Hafif yağlanmış tepsiye dizip üzerleri kızarana dek pişirin. Fırından çıkardıktan sonra ise üzerine soğuk şerbeti dökün. Şerbetini çektikten sonra servis yapın. Afiyet olsun.



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.