500 g brokoli 3 adet soğan
8 adet mantar
8 adet siyah zeytin
8 adet yeşil zeytin
100 g dil peyniri
6 adet kiraz domates
Yarım su bardağı süt kreması
3 dal maydanoz
3 çorba kaşığı Orkide sıvı yağ
6 adet yumurta
Tuz, karabiber
Fırında omlet için brokoliyi yıkayıp temizledikten sonra parça parça ayıralım. Soğanları soyup ince ince kıyalım. Mantarları yıkayıp dilimleyelim ve kararmaması için limonlu suda bekletelim. Maydanozu da yıkayıp küçük küçük doğrayalım. Zeytinlerin çekirdeklerini çıkaralım. Dil peynirini küp küp doğrayalım. Domatesleri yıkayıp ortadan ikiye keselim. 3 çorba kaşığı sıvı yağı tavada kızdırıp içine soğanı atıp pembeleşinceye kadar kızartalım. Üzerine mantar, brokoli ve zeytinleri ekleyip 2 dakika daha kavuralım. Tavayı ocaktan alıp, ikiye ayırdığımız domatesleri, 1 tutam tuzu ve karabiberi ekleyelim. 6 adet yumurtayı bir kaseye kıralım. Krema, maydanoz, peynir ve 1 tutam tuz ilave edip karıştıralım. Brokoli ve mantarlı karışımı yumurtalı karışıma ekleyip karıştıralım. Yuvarlak fırın tepsisini yağlayıp, hazırladığımız karışımı dökelim. Üzerini alüminyum folyo ile kapatıp önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirelim. Folyoyu çıkarıp 5 dakika daha pişirelim. Tepsiyi fırından alıp soğumaya bırakalım. Zeytin ve domateslerle süsleyip dilimleyerek servis yapalım. Afiyet olsun.
Fıstıklı tel kadayıf
Yarım kg tel kadayıf
1 paket Orkide margarin
2 çorba kaşığı pekmez
200 g Antep fıstığı
Şerbeti için:
4 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
Fıstıklı tel kadayıf için margarini eritin. Yağın 4 çorba kaşığını ve pekmezi tepsiye alıp karıştırarak tepsiye yayın. Kalan yağı kadayıfın üzerine gezdirip karıştırarak kadayıfın yağ ile bütünleşmesini sağlayın. Kadayıfın yarısını elinizle iyice bastırarak tepsiye yerleştirin. Üzerine, çekilmiş Antepfıstığını serpin. Kalan kadayıfı da yine elinizle bastırarak tepsiye yerleştirin. 190 dereceli fırında kadayıfın altı üstü pembeleşene dek pişirin. Kızaran kadayıfı ters yüz ederek alt yüzü üste gelecek şekilde bir tepsiye ters çevirin ve soğumaya bırakın. Şerbeti için, şekeri, suyu, limon suyunu birlikte 5 dakika kaynatıp ateşten alın. Şerbet ılındığında kadayıfın üzerine gezdirin. Üzerine çekilmiş Antepfıstığı serperek servis yapın. Afiyet olsun.
