• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • Namaz Vakitleri
  • VavTv Canlı Yayın

CANAN DÜZDOL

Mercan buğulama

canan.duzdol@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 05 Kasım 2011
4 adet mercan
2 adet kereviz
2 adet havuç
2 adet kuru soğan
1 adet iri patates
1 adet limonun suyu
1 su bardağı su
1/2 su bardağı zeytinyağı
Tuz ve karabiber

Mercan buğulama için ilk olarak kerevizleri soyduktan sonra halkalar ince halinde doğrayalım ve yarısını tepsiye dizelim. Patatesleri soyduktan sonra küçük parçalar halinde, havucu da temizledikten sonra ince halkalar halinde doğrayalım. Soğanı da minik minik doğrayıp havuç ve patatesle karıştırıp yarısını kerevizlerin arasına ve üstüne yerleştirelim. Pulları ve içleri iyice temizlenmiş mercanları kereviz halkalarının üstüne yerleştirelim. Arzuya göre tuz ve karabiber ekelim. Balıkların üstüne, dilimlenmiş kerevizlerin kalan yarısını dizelim. Kerevizlerin arasına patatesleri, havuçları ve soğanların kalanını da yerleştirelim. Zeytinyağını, limon suyunu ve suyu ilave edip üzerlerini yıkanmış kereviz yaprakları ile örtelim. Üzerini kapakla kapatıp önce orta, daha sonra hafif ateşte 20 dakika kadar pişirelim. Suyu azalırsa su ilave edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Kremalı incir tatlısı

3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı nişasta
1 poşet toz şanti
1,5 su bardağı su
1 çorba kaşığı toz şeker
1 çorba kaşığı granül kahve

Kremalı incir tatlısının keki için karıştırma kabına 3 adet yumurtayı kırın. Üzerine 1 su bardağı toz şeker ilave edin ve mikserle çırpın. Daha sonra üzerine 1 paket vanilya ve 1 paket kabartma tozu ilave edin. Üzerine 1 su bardağı un ekledikten sonra karıştırmaya devam edin. 6 veya 7 adet kuru inciri küp olarak kesin. Kek karışımına kuru incirleri ilave edin. Kek karışımını fırın kabına alın. Önceden ısıtılmış olan 170 derecelik fırında pişirin. Kreması için tencereye 1 litre sütü alın. Üzerine 1 su bardağı toz şeker, 2 çorba kaşığı un, 2 çorba kaşığı nişasta ilave edin ve sürekli karıştırarak kremayı pişirin. Krema soğuduktan sonra kremaya 1 poşet toz şanti ilave edin ve mikserle çırpın. Keki ıslatmak için 1.5 su bardağı sıcak suyun içine 1 çorba kaşığı toz şeker ve 1 çorba kaşığı granül kave ilave edip karıştırın. Kekin üzerine kahveli karışımı dökün ve keki ıslatın. Kekin üzerine kremayı da ilave edin ve soğuduktan sonra servis yapın. Afiyet olsun.




Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.