4 dilim hindi şnitzel1 çorba kaşığı un, tuz, karabiber
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı hardal
4 dilim jambon
250 ml tavuk suyu
4 çorba kaşığı limon suyu
450 gram patates kroket
600 gram sebze garnitürü
150 gram süt kreması
2 adet salatalık turşusu
2 adet soğan
3 çorba kaşığı margarin
Sebzeli hindi sarma için ilk olarak hindi etini temizleyip biraz inceltelim. Üzerine un, tuz, karabiber ve kekik serperek lezzetlendirelim. Hardal da sürdükten sonra etlerin üzerine birer dilim jambon ilave edelim. Turşuları ikiye bölüp en üste ekleyelim ve eti rulo haline getirip bir kürdanla sabitleyelim. Diğer yandan soğanları soyup küp küp doğrayalım. Hindi sarmaları yapışmaz tavada ve kızgın yağda kızartalım. Soğan, tavuk suyu ve limon suyunu ekleyip biraz pişirelim. Üzerini kapatıp orta ateşte 20 dakika pişmeye bırakalım. Bu arada patates kroketleri ve sebze garnitürünü paket üzerindeki tarife göre fırında veya tavada hazırlayalım. Hindi sarmaları tavadan alıp soğumayacak şekilde bekletelim. Süt kremasını sosa ekleyip 5 dakika pişirelim ve tuz, karabiberle tatlandıralım. Sarmaları patates kroket, sebze garnitürü ve sos eşliğinde tabaklara paylaştırıp servis yapalım. Dilerseniz baharatlarla da süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Peynirli rulo börek
3 yufka
İçine:
100 g beyaz peynir
1 su bardağı kaşar rendesi
Yarım demet kıyılmış maydanoz
Sos için:
3 yumurta
1 çay bardağı Orkide sıvı yağ
1 şişe soda
Peynirli rulo börek için ilk olarak, malzeme listesinde harç için bulunan malzemeleri kullanarak iç harcı hazırlayın. Daha sonra ıÜü3 yufkayı üst üste koyun ve 4 eşit parçaya bölün. Toplam 12 eşit üçgen parça elde ettikten sonra her bir parçanın geniş kısmına hazırladığınız içten serpin ve geniş kenarın 2 ucunu hafifçe içe kıvırarak (peynirlerin tepsiye konulurken uçlardan dökülmemesi için) rulo yapın. (Sigara böreği gibi) Yağlanmış kare ya da dikdörtgen fırın tepsisine her bir ruloyu yan yana ama biraz da sıkıştırarak dizin. Tüm parçaları bu şekilde dizdikten sonra çatalla çırptığınız 3 yumurtaya bir çay bardağı sıvı yağ ve bir şişe soda ilave edin. Hazırladığınız bu sosu tepsideki yufkaların üzerine dökün. Buzdolabında 1 gece beklettikten sonra ertesi gün önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.
