• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • Namaz Vakitleri
  • VavTv Canlı Yayın

CANAN DÜZDOL

Körili karnıbahar

canan.duzdol@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 18 Kasım 2011
1 adet karnıbahar
250 g karışık kırmızı ve sarı dolmalık biber
2 diş sarımsak
800 ml süt
Yarım demet maydanoz
1 demet taze soğan
2 yemek kaşığı Orkide sıvı yağ
20 g ciğer ezmesi
Yarım demet nane
1 yemek kaşığı limon suyu
2 yemek kaşığı köri
Tuz

Körili karnıbahar için; orta boy bir karnıbaharı çiçeklerine ayırıp tuzlu suda yaklaşık 5 dakika haşlayalım. Ardından soğuk suya tutarak, süzülmeye bırakalım. Diğer yandan biberleri ikiye bölüp, çekirdeklerini çıkartarak ince ince dilimleyelim. Sarımsakları soyup maydanozla birlikte ince ince kıyalım. Taze soğanın açık yeşil olan kısımlarını ince ince doğrayalım. Bir yemek kaşığı sıvı yağı kızdıralım. Karnıbahar ve biberleri 8 dakika karıştırarak kavuralım ve kağıt havlu üzerine çıkaralım. Kalan yağı da ekleyip ısıtalım ve sarımsak ile köriyi katalım. Hafifçe çevirip ciğer ezmesi ve sütü de ilave ettikten sonra kaynamaya bırakalım. Kaynayan karışıma nane yapraklarını, limon suyunu ve karnıbaharı ilave edip 15 dakika pişirelim. Pişmeye başladıktan yaklaşık 10 dakika sonra biberleri ilave edelim. Tuz ve karabiberle tatlandıralım. Maydanoz ve taze soğanları serpip servis yapalım. Afiyet olsun.

Kruvasan


Yarım kilo un
20 g kuru maya
1 su bardağı su
1 su bardağı süt
2 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
250 g tereyağı
Su

Mikserin hamur karıştırma kısmına unu, mayayı, tuzu, şekeri, suyu ve sütü koyun ve karışım, hamur haline gelene kadar makineyi çalıştırın. Daha sonra elinizle yoğurmaya devam edin. Hamuru bir borcama koyup üzerini hava almayacak şekilde kapatın ve bir gece buzdolabında bekletin. Ertesi gün oklavayla 2 parmak kalınlığında açın. Oda sıcaklığına getirdiğiniz tereyağının tamamını hamurun üzerine yayıp hamuru 2 defa katlayın. Hamuru tekrar açıp yine 2 defa katlayın ve son olarak hamuru yine açıp tekrar 2 defa katlayın. Hamuru tekrar borcama yerleştirin. Hava almayacak şekilde üzerini kapatıp 4 saat oda sıcaklığında bekletin. Bu defa hamuru 3 mm kalınlığında dikdörtgen şeklinde oklavayla açıp uzun üçgenler kesin. Alt kenarların ortasına küçük bir çentik attıktan sonra rulo olarak sarın ve ay şekli vererek önceden yağladığınız tepsiye dizin. Şekil verilmiş haliyle hamuru yine üzerine hava almayacak şekilde kapalı olarak 1 saat daha oda sıcaklığında bekletin. Üzerlerine yumurta sarısından elinizle ya da fırça yardımıyla sürün ve önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında yaklaşık 15 dakika kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.