3 çorba kaşığı margarin250 g kuzu kuşbaşı
3 adet kuru soğan
3 adet domates
Tuz ve karabiber
l demet maydanoz
10 adet hazır milföy hamuru
2 çorba kaşığı un
l yumurtanın sarısı
Talaş kebabı için önce harcı hazırlayalım. Kuşbaşı doğranmış kuzu etini margarinde sık sık karıştırarak, etler sularını bırakıp tekrar çekinceye kadar sote edelim. Daha sonra önce soğanı, sonra domatesi, tuzu ve biberi katıp, 10 dakika kısık ateşte pişirelim. Harcı tel süzgeçten geçirerek, pişme suyunu küçük bir kaba aktaralım. Donmuş milföy hamurunu çözülmeye bırakalım. Fırını 220 derecede ısıtalım. Milföy hamurlarını hafifçe unlanmış bir tezgahın üzerine yerleştirelim. Ortalarına süzülmüş ve soğumuş harcı eşit miktarlarda koyalım. Hamurun uçlarını hafifçe birbiri üzerine bindirerek bir zarf gibi kapatıp, ters çevirerek tepsiye dizelim. Bir fırça ile üzerlerine hafifçe sulandırılmış çırpılmış yumurta sarısını sürelim. Tepsiyi önceden ısıtılmış olan fırına sürüp, talaş kebaplarının üzerleri altın sarısı bir renk alıncaya kadar (yaklaşık 5 dakika) pişirelim. Fırın sıcaklığını 170 dereceye düşürüp kebabı 40 dakika daha pişirelim. Piştikten sonra kebaplarını dekoratif biçimde kesip, ısıtılmış tabaklara yerleştirelim. Süzdüğümüz harç suyunu ısıtarak yanına sos olarak ilave edip, sıcak servis yapalım. Afiyet olsun.
Kirpi pasta
2 paket yulaflı bisküvi
5 adet kuru incir
5 adet kuru kayısı
1 su bardağı iri kırılmış fındık
1 su bardağı süt
3 çorba kaşığı fındık ezmesi
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı kakao
3 çorba kaşığı hindistan cevizi
1 çay bardağı damla çikolata
Üzerine:
1 poşet kremşanti
1 çay bardağı süt
1 tatlı kaşığı kakao
1 su bardağı yeşil fıstık
Kuru kayısıyı ve kuru inciri doğrayıp büyük bir kaba alın. Üzerine iri kırılmış fındığı, fındık ezmesini, kakaoyu, damla çikolatayı, hindistancevizini, eritilmiş tereyağını ve iri kırılmış yulaflı bisküviyi karıştırın. En son sütü ilave edip karıştırarak hafif sert kıvamda hamur elde edin. Bu karışımı servis tabağına alıp kirpi şeklini verdikten sonra buzdolabına kaldırın. Bir kasede şantiyi, süte ilave edip mikserle köpürtün. Son olarak da kakaoyu ilave edip, bir kez daha karıştırın. Kirpi şeklindeki pastanın üzerini bu krem şantiyle kaplayın. Üzerine yeşil fıstık batırarak kirpi dikenleri şeklini verin. Fıstık yerine badem de kullanabilirsiniz. Son olarak üzerine kakaoyu eleyin. Buzdolabında bir süre beklettikten sonra servis yapın. Afiyet olsun.
