• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • Namaz Vakitleri
  • VavTv Canlı Yayın

CANAN DÜZDOL

Patatesli somon

canan.duzdol@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 19 Kasım 2011
2 adet patates
8 çorba kaşığı tereyağı
Yarım kg. somon file
4 diş sarımsak
Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Yarım demet dereotu
Tuz, karabiber
1/3 su bardağı krema
Yarım demet maydanoz
2 dilim beyaz tost ekmeği

Patatesli somon için fırını 200 derecede ısıtalım. Patatesleri yarım santim kalınlığında halkalar şeklinde keselim ve hafif pembeleşinceye kadar kızartıp kağıt bir havlu üzerine alalım. Fırın tepsisini tereyağının yarısı ile yağlayalım. Tepsiye kızarmış patatesleri, halka halka kestiğimiz somon dilimlerini dizelim. Üstüne kremanın yarısını ve dereotunu ekleyelim. Tekrar patates dilimlerini dizelim. Üzerine kalan tereyağını parçalar halinde koyup tepsiyi folyoyla kapatıp 15 dakika fırında pişirelim. Bu arada tost ekmeklerini, hafif pembeleşinceye kadar kızartalım. Kızarmış ekmekleri, sarımsak, maydanoz, tuz ve biberle, ekmekleri küçük parçalar haline gelene kadar robotta öğütelim. Tepsiyi fırından alıp bu karışımı patateslerin üstüne dökelim ve bu kez üzerini örtmeden bir çeyrek daha pişirelim. Fırından çıkarmadan önce kalan kremayı ve kaşar peynirini üstüne döküp, peynirler eriyene dek pişirelim ve servis yapalım. Afiyet olsun.

Pratik ıslak kek


3 adet yumurta
1.5 su bardağı şeker
1 su bardağından biraz az sıvı yağ
1 su bardağı süt
2 su bardağı un
3 kaşık kakao
1 paket kabartma tozu ve vanilya
Sosu içi:
1 su bardağı süt
2 çorba kaşığı şeker
2 çorba kaşığı kakao

Pratik ıslak kek için ilk olarak 1 bardak süt, 2 kaşık şeker ve 2 kaşık kakaoyu bir kaba koyup birkaç dakika ocakta şeker eriyinceye kadar ısıtın ve bekletin. Kek için yumurtaları ve şekeri mikserin hızlı devrinde beyazlaşıncaya kadar çırpın. Daha sonra yağ ve sütü ekleyerek çırpmaya devam edin. En son olarak da un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı birlikte eledikten sonra sıvı karışıma ilave edin ve tüm malzemeleri düşük devirde biraz daha çırpın. Mikrodalga fırına sığacak bir kabı yağlayın ve içine hazırladığınız kek karışımını boşaltın. Mikrodalgayı en yüksek ayarda 7 dakikaya ayarlayın. Süre dolduktan sonra kontrol edip pişmediyse 1 dakika daha pişirin. Fırından çıkan sıcak kekin üstüne hazırladığımız sosu döküp dilimleyin. Soğuk ya da sıcak olarak servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.