• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • Namaz Vakitleri
  • VavTv Canlı Yayın

CANAN DÜZDOL

Pırasalı mücver

canan.duzdol@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 21 Aralık 2011
1 kg pırasa
2 adet yumurta
4 çorba kaşığı un
4 çorba kaşığı beyaz peynir
1 demet maydanoz
Tuz, karabiber
Kızartmak için:
Orkide sıvı yağ
Sos için:
2 çorba kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı un
1 çorba kaşığı salça
2 diş sarmısak
1 tatlı kaşığı toz şeker
Tuz, karabiber

Pırasalı mücverin ön hazırlığı olarak pırasaları doğrayalım ve bir tencereye aktaralım. Kısık ateşte kendi suyuyla haşlayalım. Hafif yumuşayınca altını kapatalım. Pırasalar soğuduktan sonra 2 adet yumurtayı ilave edelim. Unu, beyaz peyniri, ince kıyılmış maydanozu, tuzu ve karabiberi ekleyelim ve hepsini çatal yardımıyla karıştıralım. Derin bir tavaya sıvı yağı alıp kızdıralım. Mücver malzemesinden kaşıkla alıp, düzgün bir şekilde yağa dökelim. Yine kaşıkla basarak yassılaştıralım ve arkalı önlü kızartalım. Fazla yağını süzmek için kağıt havlunun üzerine alalım. Sos için, tavaya sıvı yağı koyalım. Sürekli karıştırarak unu ekleyelim. Un pembeleşmeye başladığında salçayı ilave edelim. Son olarak dövülmüş sarmısakları, şekeri, tuzu ve karabiberi ekleyelim. 1-2 taşım kaynattıktan sonra tavayı ateşin üzerinden alalım. Hazırladığımız sosu mücverlerin üzerine döküp, servis yapalım. Afiyet olsun.

Peynirli ayçöreği


1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı Orkide sıvı yağ+ margarin
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Tuz, çörekotu
İçi için: 100 gr. beyaz peynir
1 demet maydanoz
4 adet patates
3 adet taze soğan

Peynirli ayçöreği için ilk olarak genişçe bir kaba yağı, yoğurdu, bir yumurta akını ve kabartma tozunu koyup, karıştırın. Bir kenarda unu eleyin ve elenmiş un ile tuzu azar azar, diğer karışıma katarak, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun. Elde edilen hamuru 15 dakika dinlendirin. Öte yandan iç malzeme için patatesleri haşlayıp, rendeleyin. Beyaz peyniri çatal yardımıyla ezin. Patatese, ezilmiş beyaz peynir, kıyılmış maydanozu, taze soğanın yeşil kısımlarını ekleyin. Hamurdan, yumurta iriliğinde parçalar koparın. Hafifçe unlanmış bir zeminde çay bardağı genişliğinde açın. Hazırladığınız patatesli içi ortasına döşeyin ve rulo yaparak sarın. İki ucunu içe doğru büktürerek ay şekli verin. Ayırdığınız yumurta sarısını çöreklerin üzerine sürün. Yağlanmış tepsiye dizin. Üzerlerine çörekotunu serperek orta ısılı fırında pişirin. Afiyet olsun.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.