• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • Namaz Vakitleri
  • VavTv Canlı Yayın

CANAN DÜZDOL

Pırasalı pay

canan.duzdol@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 27 Aralık 2011
Hamur için:
125 gr margarin
2 yemek kaşığı yoğurt
2 adet yumurta
2 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
Harcı için:
7-8 adet pırasa
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı margarin
1 su bardağı hazır krema
2 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

Pırasalı pay için derin bir yoğurma kabının içine unu koyup üzerine yumurtaları kıralım. Yoğurdu, yumuşamış margarini ve tuzu da koyduktan sonra yoğuralım. Elimize yapışmayan yumuşak kıvamda bir hamur elde edince, hamurun üzerini bir elbeziyle örtüp, yarım saat dinlenmeye bırakalım. 25-30 cm çapında, kenarları 2-3 parmak yüksek bir fırın kabını yumuşamış margarinle yağlayalım. Diğer yandan da harcı hazırlamak üzere, pırasaları ayıklayalım. Yaprakların sararmış kısımlarını temizleyelim ve pırasaları çok ince olarak doğrayalım. Tavaya yağları koyup, eridiği gibi, doğradığımız pırasayı içine atıp, karıştırarak 6-7 dakika kavuralım. Sonra altını söndürüp, içine çiğ kremayı, tuz ve karabiberi ekleyip, karıştıralım. Ufak bir tasın içinde yumurtaları iyice çırpıp, pırasalı karışımın içine ilave edelim ve son kez karıştıralım. Tezgaha çok az un serpelim. Hamuru yayarak yerleştirelim. Merdaneyle, hamurun üzerinde ileri geri hareketlerle fırın kabımızın büyüklüğünde açalım ve hamuru kaba yerleştirelim. Hamurun uçlarını kalıbın kenarlarına doğru yükseltelim, ortası hafif havuz gibi olsun. Ardından, pırasalı harçla bu havuzu dolduralım. Fırını 175 dereceye ayarlayıp, pırasalı payı fırının orta gözüne yerleştirelim. Yaklaşık 40 dakika pişirdikten sonra sıcakken dilimleyerek servis yapalım. Afiyet olsun.

Acıbadem tatlısı

1 çorba kaşığı tereyağı
2 su bardağı süt
Yarım su bardağı toz şeker
Yarım çubuk vanilya
200 g acıbadem bisküvisi
Yarım limon
3 yumurta

Sütü, içine çubuk vanilyayı koyarak ısıtın. Ardından vanilya çubuğunu çıkarıp kurulayın ve kenarda bekletin. Diğer bir kapta toz şekerle yumurtaları çırpın. Vanilyalı sütü de bir defada bu karışıma ekleyin. Rondoda acıbadem bisküvilerini toz haline getirdikten sonra onları da bu karışıma katın. Ardından limon suyunu ekleyin. 18-20 santim çapındaki bir kalıbı yağladıktan sonra acıbademli kremayı dökün. Önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında 45 dakika kadar benmari usulü pişirin. Tatlı piştikten sonra soğutun. Bis süre buzdolabında tuttuktan sonra servis tabağına koyun ve dilediğiniz şekilde servis yapın. Afiyet olsun.



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.