• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • Namaz Vakitleri
  • VavTv Canlı Yayın

CANAN DÜZDOL

Ispanaklı lazanya

canan.duzdol@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 25 Aralık 2011
125 gram Orkide margarin
2 diş sarmısak
15 adet arpacık soğanı
250 gram mantar
Yarım kg. haşlanmış ıspanak
2 su bardağı çedar peyniri
1 çay kaşığı muskat rendesi
1 çay kaşığı fesleğen
Yarım su bardağı un
2,5 su bardağı süt
1 su bardağı kaşar rendesi
Tuz, karabiber
10 adet yaprak lazanya

Ispanaklı lazanya için ilk olarak fırın kabının altını yağlayalım. 1 çorba kaşığı margarini tavada eritip; mantar, arpacık soğanı ve sarmısağı sote edelim. Ispanağı ince ince kıyın ve çedar peyniri, muskat rendesi, fesleğen, tuz ve karabiberle birlikte mantarlara ilave edelim ve bir kenara ayıralım. Kalan margarini başka bir tencerede kısık ateşte eritelim, unu da ekleyip birkaç dakika kavuralım. Sütü yavaşça ekleyip sosu pütürsüz kıvama gelene kadar çırpalım. Çeyrek su bardağı kaşar peynirini ekleyip tuz ve karabiberle tatlandıralım. Lazanyayı tuzlu suda dirice haşlayıp süzelim. Yağlanmış fırın kabına ıspanaklı mantar karışımının yarısını serelim. Üzerini lazanyayla kapatın ve peynirli sosun yarısını dökelim. İkinci kat için aynı işlemi bir kez daha tekrarlayalım. Hazırladığımız lazanyayı önceden 200 dereceye ısıtılmış fırında 30 dakika, peynirlerin üzeri kızarıncaya kadar pişirin ve sıcak olarak servis yapalım. Afiyet olsun.

Fındıklı yufka tatlısı


2 yufka
1 su bardağı kavrulmuş fındık içi
50 gram tereyağı veya margarin
1 su bardağı süt
Şerbet için:
1 su bardağı su
1 su bardağı toz şeker
Limon suyu

Fındıklı yufka tatlısı için fındıkları robota alıp ince olarak çekin ya da havanda ezin. Yayvan bir tavayı yağlayın. Bir yufkayı parçalara bölüp sütle ıslatın ve tavaya yerleştirin. Yufkanın üzerine çekilmiş fındığın yarısını serpin. Kalan yufkayı da parçalar halinde sütle ıslatıp üzerine yerleştirin. Kalan sütü üzerine gezdirin. Tavayı kısık ateşe alıp yufkaların kenarlarına birkaç parça margarin ekleyin. Kapağı kapalı olarak yaklaşık 5 dakika pişirin. Spatula ile altını kontrol edin ve tavayı arada sallayın. Altı kızarınca ters çevirip diğer tarafı da kızarıncaya kadar pişirin. Tavayı ocaktan alın. Şerbet için; su ve şekeri kaynatın. Birkaç damla limon suyu ekleyip ılınmaya bırakın. Ilık şerbeti ılık yufkanın üzerine gezdirerek dökün. Şerbeti çekince üzerine kalan çekilmiş fındığı serpip servis tabağına alın. Dilimleyerek servis yapın. Afiyet olsun.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.