3 adet patlıcan 1 çorba kaşığı sirke
Tuz, karabiber
5 adet tavuk bifteği
1 adet soğan
1 çay kaşığı köri
1 çorba kaşığı Orkide sıvı yağ
Yarım demet maydanoz, kürdan
Kızartmak için: Orkide sıvı yağ
Sos için:
2 adet domates
1 diş sarımsak
2 adet sivri biber
1 çorba kaşığı soya sosu
Karabiber, kekik, alüminyum folyo
Yalancı kebap için ilk olarak patlıcanları alacalı olarak soyup, her birini boyuna 4 dilime bölelim. Dilimlediğimiz patlıcanları tuzlu suda bekletelim. Diğer yandan, dövülmüş tavuk bifteklerini patlıcan uzunluğunda ve patlıcan genişliğinde keselim. Soğanı rendeleyelim. Tuz, karabiber, köri ve sıvı yağı karıştırıp, kesilen tavukların üzerine ince bir tabaka şeklinde yayıp bekletelim. Daha sonra tuzlu suya bıraktığımız patlıcanları süzüp, kurulayalım. Ardından kızgın yağda hafifçe kızartalım. Tavadan aldıktan sonra bir peçetenin üzerine çıkararak fazla yağını süzelim. Kızarmış ve yağı süzülmüş patlıcanların üzerine, hazırladığımız tavukları alalım ve üzerine ince kıyılmış maydanoz serpelim. Patlıcanları rulo yapıp, kürdanla tutturalım ve bir tepsiye dizelim. Ayrı bir kaseye domatesleri rendeleyim. Sarımsağı ezip, sivri biberi ince kıyalım. Soya sosu, karabiber ve kekiği ilave edip karıştıralım. Tepsideki patlıcanlara bu sosu ekleyelim. Üzerini folyo ile kapatıp 200 dereceli fırında 25 dakika pişirelim. Pişmeye yakın folyoyu tepsinin üzerinden alalım. Üzerini kızartıp, fırından alalım ve sıcak olarak servis yapalım. Afiyet olsun.
Zerde
2/3 bardak pirinç
150 gram toz şeker
1 çorba kaşığı ararot
2 tutam safran
1/3 bardak kuru üzüm
1/3 bardak beyaz fıstık
1 adet temizlenmiş nar
Zerde için öncelikle ayıklanmış pirinci dört beş su yıkadıktan sonra bir tencereye koyun ve üstüne 6 bardak su ile toz şekeri katarak tencereyi ateşe oturtun. Pirinçler iyice şişerek yumuşak bir hal alıncaya kadar yaklaşık 20 dakika haşlayın. Pirinç yumuşayınca 15 dakika, 1/3 bardak su içinde ıslatılmış sonra da kaşıkla iyice ezilerek rengi çıkarılmış safran suyu ile birlikte tencereye katarak iyice bir karıştırın. Sonra bu karışıma, 3 çorba kaşığı su içinde eritilmiş ararot katın ve tekrar hepsini iyice bir karıştırdıktan sonra zerde boza kıvamına gelinceye kadar bunu orta ısıdaki ateşte tekrar yarım saat daha pişirin. Zerde koyulaşınca, ateşten alarak hemen kaselere bölün ve soğumaya bırakın. Daha sonra üstlerine siyah kuru üzüm, beyaz fıstık ve nar koyarak süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun.
