• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • Namaz Vakitleri
  • VavTv Canlı Yayın

CANAN DÜZDOL

Beğendili tavuk

canan.duzdol@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 28 Aralık 2011
2 adet piliç göğsü
2 çorba kaşığı sıvı yağ
3 diş sarmısak
1 adet soğan
1 su bardağı mantar
2 adet biber
2 adet domates
1 çay bardağı domates suyu
Beyaz biber, tuz
Beğendi için:
1 kg patlıcan
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
Tuz, karabiber

Beğendili piliç için önce beğendiyi hazırlayalım. Beğendi için ilk olarak patlıcanları közleyelim. Közlenmiş patlıcanları elimizle parçalara ayıralım. 1 çorba kaşığı tereyağını eritip, 1 çorba kaşığı unu erimiş yağda kavuralım. Üzerine 1 su bardağı sütü ilave edelim. Sonra üzerine patlıcanı da ilave edip tahta bir kaşıkla yaklaşık 15 dakika karıştıralım. Macun kıvamına gelinceye kadar pişirdikten sonra tencereyi ocaktan alıp tuz ve karabiber katalım. Daha sonra piliç göğsünü ince ince doğrayıp 1 çorba kaşığı sıvı yağda kavuralım ve ocaktan alalım. Ayrı bir tavada kalan 1 çorba kaşığı sıvı yağda yemeklik doğradığımız sarmısak ve soğanı kavuralım. Mantar ve biberi de küçük doğrayıp soğanlara ilave edelim. Birkaç dakika çevirdiğimiz malzemeye kavrulmuş piliç göğsünü, küp doğranmış domatesi ve domates suyunu ilave edelim. Yaklaşık 10 dakika pişirdikten sonra tuz ve beyaz biberi ekleyelim. Daha sonra beğendiyle birlikte sıcak olarak servis yapalım. Afiyet olsun.

Ağlayan pasta


4 adet yumurta
3 kahve fincanı toz şeker
3 kahve fincanı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı süt
Üzeri için:
1 paket toz krem şanti
1 su bardağı soğuk süt
Kakao sos için:
2 su bardağı su
2 su bardağı toz şeker
3 çorba kaşığı kakao
1 çorba kaşığı un
Süslemek için:
Hindistan cevizi

İlk olarak yumurta ve toz şekeri bir kaba alarak mikserle çırpın. Üzerine vanilya ve kabartma tozunu ekleyip, tahta kaşıkla azar azar un ilave ederek iyice karıştırın. Hazırladığınız bu karışımı orta büyüklükte yuvarlak ve yağlanmış kalıba yayın, önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında yaklaşık olarak yarım saat pişirin. Piştikten sonra fırından alarak soğuması için kenara alın. Soğuduktan sonra üzerine 1 su bardağı sütü gezdirin. Başka bir kapta krem şanti ile sütü mikserle iyice karıştırın. Krem şantiyi, kekin üzerine yayın. Bu sırada kakao sosu hazırlayın. Kakao sos için su, toz şeker, kakao ve unu bir tencereye alın. Devamlı karıştırarak pişirin. Piştikten sonra ocağın altını kapatın ve yine karıştırarak soğutun. Soğuyan kakao sosu, krem şantinin üzerine yayın. Üzerini Hindistan cevizi ile süsleyin. Buzdolabında birkaç saat beklettikten sonra dilimleyerek servis yapın. Afiyet olsun.



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.