• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • Namaz Vakitleri
  • VavTv Canlı Yayın

CANAN DÜZDOL

Etli kereviz dizmesi

canan.duzdol@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 01 Ocak 2012
1 kg. kereviz
1 çorba kaşığı un
1 limonun suyu
500 g dana kuşbaşı
30 g Orkide margarin
2 adet soğan
2 adet havuç
1 su bardağı su
Tuz
Terbiye için:
1 limonun suyu
2 yumurta

Etli kereviz dizmesi için öncelikle öncelikle kerevizlerin kabuklarını soyup 6 eşit parçaya bölelim ve kararmamaları için 1 çorba kaşığı un katılmış limonlu suda bekletelim. Diğer yandan soğanı soyup yemeklik doğrayalım. Havucu temizleyip yanlamasına dilimleyelim. Margarini tencerede eritip soğanı ve eti kavuralım. Bir bardak su ve havucu ekleyip pişirelim. Başka bir tencereye kerevizleri sivri tarafları ortaya gelecek şekilde dizelim. Orta kısmını hafifçe açıp etleri yerleştirelim. Üzerini örtecek kadar su ilave edip yağlı kağıtla kapatalım ve tencerenin kapağını kapatarak pişirelim. Limon suyu ve yumurtaları bir kapta iyice çırpalım. Pişen yemeğin suyundan bu karışıma azar azar katalım. Terbiyeyi yavaş yavaş yemeğe ilave edip bir taşım kaynatalım. Hazırladığımız yemeğin suyunu süzüp servis tabağına ters çevirelim. Üzerine süzdüğümüz suyu gezdirerek ekleyelim. Sıcak olarak servis yapalım. Afiyet olsun.

Yulaflı ekmek

2 su bardağı beyaz un
Yarım su bardağı yulaf ezmesi
20 g yaş maya
1 su bardağı ılık su
2 yemek kaşığı bal
2 yemek kaşığı Orkide sıvı yağ
2/3 su bardağı tam buğday unu
1 çay kaşığı tuz
Üzeri için süt ve yulaf ezmesi

Bir kasenin içine ılık suyu koyup içinde bal ve tuzu eritin. Mayayı ekleyip 10 dakika kadar maya köpük, köpük olup kasenin yüzüne çıkana dek bekletin. Büyük bir kaba 1 su bardağı beyaz unu, hazırladığınız mayalı suyu ve diğer tüm malzemeleri koyun. Mikserle yüksek hızda 3 dakika kadar çırpın. Kalan beyaz unu kademeli olarak ekleyin, kıvamına göre biraz daha ilave edebilirsiniz. Hafif unlanmış tezgaha aktarıp elinizle esnek bir hamur olana dek 10 dakika kadar yoğurun. Yuvarlayıp üzeri örtülü olarak ılık bir yerde 1 saat kadar mayalanmasını bekleyin. Hacmi iki katına çıkınca hamurunuz hazır olacak. Dikdörtgen bir kek ya da ekmek kalıbını yağlayın. Hamuru kalıba yerleştirip üzeri kapalı olarak tekrar yarım saat dinlendirin. Üzerine süt sürüp yulaf ezmesi serpin. Önceden 175 derece ısıtılmış fırında yarım saat pişirin. Üzerine vurduğunuzda tok bir ses alıyorsanız içi pişmiş demektir. Fırının dışında ılıklaşana dek bekletip ardından dilimleyin. İsteğe bağlı olarak içine yarım tatlı kaşığı tarçın ve yarım tatlı kaşığı zencefil de koyabilirsiniz. Afiyet olsun.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.