• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • Namaz Vakitleri
  • VavTv Canlı Yayın
Giriş Tarihi: 30 Aralık 2011
6 kilo tüm hindi
Orkide sıvı yağ
2 orta boy soğan
2 çorba kaşığı kuş üzümü
1 çay kaşığı çamfıstığı
1 tatlı kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tarçın
Yarım çay kaşığı toz karanfil
2 çay kaşığı tuz
4 bardak pirinç
Maydanoz
1 kg kestane şekeri
150 gram kuru kayısı
150 gram kuru incir
100 gram ceviz
Garnitür
İstenilen kadar havuç, kabak, brokoli
Kahverengi sos

Yılbaşının en çok tercih edilen yemeklerinden biri olan hindi dolma için öncelikle tüm hindiyi pişirme torbasının içine koyalım ve 220 derecede yaklaşık 1 saat süre ile pişirelim. Soğanı rendeleyelim ve pembeleşinceye kadar arzu ettiğimiz miktarda sıvı yağ ile soteleyelim. Soğanın üzerinde yıkadığımız pirinci ilave edelim ve yaklaşık olarak 5 dakika kavurduktan sonra, malzeme listesindeki baharatlarımızı ilave edelim. Tadından hoşlanmadığınız baharatları eleyebilirsiniz. Daha sonra kestaneleri, kayısıyı ve kuş üzümünü, bu karışımın içine katalım ev 8 bardak su ilave edip demleyelim. Pilav piştikten sonra, 1 saat süreyle fırında kalmış hindinin içini, demlenen pilavla dolduralım. Üzerine bir miktar yoğurt, salça ve zeytinyağı sürüp 15 dakika 200 derece fırında demlendirip kızartın. Kızarma işlemi tamamlandıktan sonra sunum tepsisine alıp etrafına arzunuza göre sotelenmiş garnitürleri yerleştirip dilediğiniz soslar eşliğinde sıcak olarak servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Telli Baba tatlısı

1 paket margarin
1 çay bardağı yoğurt
1 yumurta sarısı
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Un
Harcı için:
250 g kadayıf
Dövülmüş ceviz veya fındık
Tahin
Üzerine:
1 yumurta akı
Biraz kadayıf
Şerbeti için:
2 bardak şeker
2 bardak su
1 kaşık limon suyu

Hamur malzemelerini karıştırıp kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin ve hamuru 20 dakika bekletin. Kadayıfın birazını ayırıp, kalanını küçük parçalara bölün ve iç malzemeyle karıştırın. Hamurdan iri ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp düz bir yüzeyde bastırarak açın. İçine, hazırlanan iç malzemeden bolca koyarak kapatın ve yuvarlak şekil verin. Yumurta akına batırıp üzerine ayrılmış olan kadayıflardan yapıştırın. Hazırladığınız kadayıfları yağlanmış tepsiye dizerek 180 derecede kızarıncaya kadar pişirin. Şerbet malzemelerinden hazırlayıp soğuttuğunuz şerbeti, fırından çıkardığınız kadayıfların üzerine sıcakken dökün. Şerbeti emdikten sonra servis yapın. Afiyet olsun.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.