• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • Namaz Vakitleri
  • VavTv Canlı Yayın

CANAN DÜZDOL

Balık köftesi

canan.duzdol@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 24 Mart 2012
300 gram palamut fileto
2 dilim bayat ekmek içi
Yarım demet maydanoz
1 yumurta akı
1 çay bardağı süt
4 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı domates püresi
3 soğan
Yarım su bardağı su
3 çorba kaşığı ayçiçek yağı
1 çay kaşığı karabiber
Tuz

Balık köftesi için öncleikle sıÜüoğanları soyup küçük küçük doğrayalım. Maydanozu yıkayıp temizleyelim ve ince ince kıyalım. 1 kaşık ayçiçek yağını tavada kızdırıp soğanı pembeleştirelim. Salçayı yarım bardak suda sulandırıp soğana ilave edelim ve pişirelim. Daha sonra biraz tuz serpip sosu ateşten alalım. Öte yandan ekmeği sütte yumuşatıp elimizle sıkarak iyice süzelim. Oradan robota alıp balık eti, yumurta akı, maydanozun yarısı, tuz ve karabiberi ilave edip ezelim. Karışımı kaseye alıp köfte yoğurur gibi yoğuralım. Malzemeler iyice özdeşleştikten sonra ceviz büyüklüğünde top köfteler hazırlayalım. Kalan yağı tavada kızdıralım. Hazırladığımız ceviz büyüklüğündeki köfteleri tek tek una bulayıp yağda kızartalım. Kızaran köfteleri kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirelim. Kızartma işlem sona erdikten sonra hazırladığımız sosu köftelerin üzerine gezdirip kalan maydanozu da serpelim. Kapağını kapatıp 5 dakika kısık ateşte pişirelim. Sıcak olarak servis yapalım. Afiyet olsun.

Böğürtlenli granita


80 gram toz şeker
160 ml su
1 tatlı kaşığı limon suyu
270 gram böğürtlen

Böğürtlenli granita için küçük bir tencereye toz şekeri ve suyu koyun. Toz şeker tamamen eriyip, sos hafifçe fokurdamaya başladığında ocağın altını kapatın. Daha sonra üzerine limonu ekleyin. Bir kaşık yardımıyla sosu birkaç dakika karıştırın ve iyice soğuyana kadar bekletin. Diğer yandan böğürtlenleri, blendır yardımıyla püre haline getirin. Soğuyan şerbetle bu püreyi karıştırın ve tel süzgeçten geçirin. Karışımı plastik veya çelik bir saklama kabına koyun ve kaşık yardımıyla yahut bir bıçakla üzerini düzleştirip kapağını kapatın. Saklama kabını derin dondurucuya yerleştirin ve en az 2 saat kadar bekletin. Bu sürenin sonunda derin dondurucudan çıkardığınız granitayı bir çatal yardımıyla kenarlardan içeri doğru harmanlayın. Çok fazla karıştırmamaya dikkat edin. Kabı tekrar dondurucuya koyun. En az 3-4 saat daha dondurucuda bekletin. Ama bu süre içinde çatalla karıştırmaya devam edin. Servis yaparken bardaklara paylaştırın. Afiyet olsun.



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.