• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Hayalindeki erkeği bulma cetveli HAKAN URGANCI

Hayalindeki erkeği bulma cetveli

hakan.urganci@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 24.09.2017, 00:00

Bir türlü hayallerindeki erkeğe kavuşamayan hanımlar; bu hafta sizinle bir oyun oynayacağız.
Aslında koçluk eğitiminde tanıştığım bir değerler uygulaması var. Onun ilişkilere uyarlanmış halini birlikte yapıp hayallerinizi realize edeceğiz. Nasıl mı?
Öncelikle elinize boş bir kağıt ve kalem alın. Hayalinizdeki adamı en ince detayına kadar (sakalı, tüyü, yünü, varsa dövmesi, aksesuarları, ailesi, eğitim durumu, hobileri, kullandığı otomobil, aylık geliri) not etmenizi istiyorum. Aklınıza ne gelirse yazın. Hiçbir detayı atlamadığınızdan emin olun. Gerekirse ara verin, dizi filan izleyin.
Bu sırada aklınıza bir şeyler gelirse listeye geri dönün. Not almadığınız hiçbir şey kalmadığından eminseniz ( en azından 30-40 madde yazmış olmalısınız.) tekrar kalemi alın elinize...

NE KADAR ESNEYECEKSİNİZ?

Şimdi yazdığınız şeylerin yarısının üstünü çizin (şaka yapmıyorum).
Önce en kolay eleyebileceğiniz detaylardan başlayacaksınız ki bunlar muhtemelen şekle ilişkin nitelikler olacak. Vazgeçtiğiniz özelliklerin yanına alternatiflerini de yazın. Yani adama 1.85 boy biçtiyseniz, 1.75'e razı mısınız, onu işaretleyin.
Bu önemli. Ne kadar esneyebileceğinizi gösterecek. İlk başta bunu yapmakta zorlanacak, sonra alışacaksınız. Hatta eğlenceli bile gelebilir.

SADECE 5 ÖZELLİK SEÇİN

Bu da bittiyse, artık listenize gururla bakabilirsiniz. Kanaatkar davranarak büyük tasarruf ettiniz.
Artık elinizde daha makul bir erkek listesi var. Böylece dünya erkek nüfusu üzerindeki seçenekleriniz(!) hayli artmış oldu.
Şimdi gelelim işin en zor ve acı verici tarafına... Kalan seçeneklerinizi beşe indirmenizi istiyorum.
Ağlamayın, bunu yapmalısınız.
Şu andaki kriteriniz şu olacak. Bir erkekte nelerden asla vazgeçemem?
Benim için olmazsa olmazlar nelerdir?
(Hoş, bunları zaten içgüdüsel olarak bilirsiniz ama uygulamakta zorluk çekersiniz.
Çünkü kadın, doğası gereği en iyi tohumun peşinde koşar. Bu listenin son hali, sizin kendinizle yaptığınız bir sözleşme olacak.) Ya da şöyle söyleyelim; bir adada tek bir erkekle kalacaksınız ve sadece beş özellik seçme hakkınız var, yoksa sonsuza dek yalnız kalacaksınız.
Bu hayali tehdit, seçeneklerinizi daha iyi gözden geçirmenizi sağlar.

MÜLKÜNÜ ALAMAZSINIZ

Bazılarınızın asabının bozulduğunu görebiliyorum. "Hem hayal ettirdi, hem de şimdi elimizden alıyor, hain yazar! Oysa o benim hayallerimin erkeğiydi..." diyorsunuz. Haklısınız. O hayallerinizin erkeğiydi. Yani adı üstünde, hayal bir erkekti. Gerçek değildi.
Yok öyle bir erkek. Baştaki içgüdülerinize kulak verin; Bir şey gerçek olamayacak kadar iyi ise, ya iyi değildir ya da gerçek değildir. Sizin erkeğiniz de o hesap!
Eğer o erkekte ısrar ederseniz ya siz kendi kendinizi kandırıp bir fantezi dünyasında yaşayacaksınız ya da evrene karışık bir sipariş listesi vermiş olacaksınız. Evren de size diyecek ki; "Abla o adam sınırlı sayıda üretilmiş. Ben sana onun mülkünü veremem ancak bir haftalığına kiralayabilirim." Siz iyisi mi listenize iyi bakın.
Bu listedeki, hayal değil gerçek bir erkektir ve eğer isteğinizde samimi olursanız er ya da geç sizin olacaktır.
Şimdi gidin kendinizi çok sevdirmeden...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA