• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
İnovasyon ve Girişimcilik Haftası HAKAN URGANCI

İnovasyon ve Girişimcilik Haftası

hakan.urganci@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 10.12.2017, 00:00

Hem ulusal hem de uluslararası pek çok büyük organizasyon sundum ancak uluslararası organizasyon kategorisine Örovizyonu koyarsak, yurt içi sunduğum en büyük (indoor) organizasyon, 6. İnovasyon ve Girişimcilik Haftası oldu.
Düzeltme: Sunduğum yerine, sunumuna eşlik ettiğim demeliyim, sanırım. Çünkü organizasyonun ana sunucusu, sahne yüzü Oylum Talu idi.Tam izinde olduğum hafta, Fabrichouse firmasının başarılı organizatörü dostum Arda Büyükkoyuncu bir rica ile gelince, onu kıramadım. Üstelik bu çok ilginç, benzeri daha önce yapılmamış bir işti.
Kısaca şöyle özetleyeyim:
Türkiye'de inovasyon kavramının yerleşmesine ve gelişmesine büyük katkıları olan bu etkinlik, geçtiğimiz yıl 60.000 ziyaretçiye ulaşmıştı. TEB, Sabancı Holding, Turkcell, THY, Arçelik ve Çalık Holding, stratejik partnerleriydi.
6-9 Aralık tarihleri arasında bu yıl da TİM tarafından, Ekonomi Bakanlığı himayelerinde İstanbul Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecekti.
Üst düzey protokol katılımın da olacağı bu etkinlik, yerli sanatçılar ve uluslararası başarıya sahip şirket yöneticileri, profesörler gibi pek çok inovatif kişiyi bir araya getirecekti.

EĞLENCELİ VE YARARLI

Bu etkinliğin içinde, pek çok salonda gerçekleştirilen sergiler, Drone uçuş alanları, robot ressamlar, robot rap, interaktif bilgisayar oyunları, melek yatrımcılarla gençlerin buluşacağı alanlar, firma standları gibi pek çok eğlenceli ve yararlı ek etkinliği sayabiliriz. 4 Gün boyunca bu merkezde neredeyse Türkiye'nin TED konuşmaları yaşandı desek, yalan olmaz. Ayrıca bu konferansları sonuna kadar izleyen bir yapay zeka programı bulunuyordu.
Bu yapay zeka, programda geçen sözcükleri analiz edip raporluyordu.

İLK DİJİTAL SUNUCU

Fabric House ve Fikirbazzenger grubu, bu yapay zekanın kişileştirilmesi gibi bir fikre sahipti.
Bunun için, özel bir program oluşturuldu ve Türkiye'nin ilk dijital sunucusu, İno oluştu. Etkinlik boyunca İno benim yüzüm ve sesimle (tabii bozulmuş hali) konuşarak programı Oylum'la birlikte sundu. Şimdiye kadar pek çok iş yaptım ama hep fiziki olarak sahnede yer aldım. İlk kez kendimi saklayarak yaptığım (ve anonim olmaktan garip bir haz duyduğum) bu iş, unutulmaz mesleki anılarım arasında şimdiden yerini aldı bile.

TAVSİYEM, KAÇIRMAYIN

Emeği geçen ve burada adını sayamayacağım pek çok kişiyi, kurum ve kuruluşu, İnova Tim gibi bu dev projede gönüllü yer alan yüzlerce genci kutluyorum.
Size de tavsiyem, bir sonraki yılın İnovasyon ve girişimcilik haftası etkinliklerini kaçırmayın. Yurt dışında bu işler yapıldığında bu dünyaca ünlü konuşmacıları izlemek için binlerce dolar ödeniyor, bizde bedava.
Benden söylemesi...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA