• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • Namaz Vakitleri
  • VavTv Canlı Yayın
Tarihten Yapraklar

EKREM DURUL

Tarihten Yapraklar

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 22 Kasım 2016

22 KASIM 1976

DÜNYA

"Türk-Yunan savaşından kimse galip çıkmayacak"

ABD Dışişleri Bakanı Henry Kissinger, Türkiye ile Yunanistan arasında bir çatışma olması halinde, bundan hiçbir tarafın galip çıkmayacağını söyledi. Kissinger, Türkiye ile Yunanistan arasındaki anlaşmazlığın, NATO'yu en fazla uğraştıran konuların başında geldiğini belirttiği konuşmasında, ülkelerinin iki müttefik arasındaki anlaşmazlıklara bir çözüm bulunabilmesi için dürüst bir bir aracı olacağını sözlerine ekledi.

İZMİR

Ege'de bunalıma son

TÜRKİYE ile Yunanistan'ın, Ege kıta sahanlığı uyuşmazlığını çözümlemek amacıyla başlattıkları görüşmelerden sonra ilk resmi açıklama dün yapıldı. Açıklamada, her iki ülkenin görüşmeleri çıkmaza sürükleyecek birbirini kötülemeye yönelik davranışlardan kaçınmayı kararlaştırdıkları belirtildi. Bu arada görüşmelerle ilgili olarak basına hiçbir haber sızdırılmaması da karar altına alındı.

SPOR

Doğu Almanya'da şaşkınlık devam ediyor

MİLLİ Takımımızın 1-1 beraberlikle bitirdiği Doğu Almanya maçından sonra, Doğu Alman basını için büyük şaşkınlık yaratan bu sonucun yankıları devam ediyor. Doğu Alman gazeteleri ve televizyon yorumcuları, maçtan sonraki günlerde kendi takımlarının Türk Milli Takımını ciddi bir rakip olarak görmemelerinin cezasını çektiği görüşünde birleştiler. Neue Zeit (Yeni Zaman) gazetesi, Cemil'in maçtan önceki "Gol atarım" sözünü takımlarının ciddiye almadığını fakat Cemil'in sözünü tuttuğunu yazdı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.