• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
EKREM DURUL

Tarihten Yapraklar

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 08.02.2017, 00:00

8 ŞUBAT 1977

Kıbrıs'ta barış artık kaçınılmaz

DENKTAŞ'LA Makarios arasında Perşembe günü yapılan görüşme, gerek içte gerekse dışta, Kıbrıs sorununa yeni boyutlar kazandırdı. Kesin çözümü getirip getiremeyeceği bilinmez ama, 14 yıl sonra gerçekleşen bu görüşme, Rum politikasının yeniden düzenlenmesini zorunlu kılacak. Bunun belirtileri, görüşme hazırlıklarında, dış ülkelerin girişimlerinde ve iki liderin görüşme sonrası açıklamalarında görüldü.

Konak'ta İş Bankası yaylım ateşe tutuldu

ARALARINDA kadınların da bulunduğu bir grup genç, Konak Meydanı'nın en kalabalık saati olan 17:25 sıralarında, İş Bankası şubesini yaylım ateşe tuttu. Saldırı sırasında şans eseri ölen ya da yaralanan olmadı. "Bağımsız Türkiye" diye bağıran anarşistler, saldırıdan sonra çeşitli yönlere dağılarak ortadan kayboldu. Birkaç dakika süren saldırı anında halk paniğe kapıldı. Neye uğradıklarını şaşıran banka personeli ise masa ve bankoların altına saklandı.

"Split'te iki altın bizden"

1975 Cezayir Akdeniz Oyunlarının talihsizleri Bilal Doğan ile Kemal Başkır'ın Türkiye Halter Şampiyonasından sonraki hedefleri, Avrupa Şampiyonasında ilk altı arasına girmek ve 1979 yılında Yugoslavya'nın Split kentinde düzenlenecek Akdeniz Oyunlarından Türkiye'ye altın getirmek. Her iki milli halterci de 1975'in intikamını 1979'da almaya hazırlanıyor. Yıllar onları sporun bu dalında daha bilinçli, daha tecrübeli hale getirmiş.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA