• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
EKREM DURUL

Tarihten yapraklar

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 07.02.2017, 00:00

07 ŞUBAT 1977

DÜNYA

DENKTAŞ: "HER İKİ TARAF DA BARIŞ İSTİYOR"


Denktaş-Makarios görüşmesinden sonra yapılan açıklamada merkezi hükümet kurulması, federatif sistem ve toprak konularının ele alındığı açıklandı. Denktaş, görüşmenin havasını bir soru üzerine belirtirken, "Her iki taraf da olumlu bir sonuç, barış arzu ediyor denilebilir" derken, "Bu ilk temastır. Kıbrıs meselesinin çeşitli yönlerini uzun boylu ve büyük bir açık kalplilikle görüştük. BM Genel Sekreterinin özel temsilcisi Perez de Cuellar da hazır bulunmuştur" diye konuştu.

İZMİR

KONAK'IN FERAHLAMASI ÇOK UCUZA SAĞLANIYOR


İzmir Belediyesi, nazım plan uyarınca, Konak Meydanı ile Gümrük arasındaki yolu genişletmek için istimlaklara başlıyor. Şehrin göbeğinde değerine kıymet biçilemeyecek durumdaki yaklaşık 5 dönümlük yere "Zemin üstü tesisi" adı altında verilecek toplam istimlak bedeli sadece 1 milyon 482 bin lira tutuyor. Bu yolla bölgedeki trafiğin yolun yaklaşık 10 metre genişleyeceği ve trafiğin önemli ölçüde rahatlayacağı belirtiliyor.

SPOR

MUHAMMED ALİ BEATLES GRUBUNU BİR ARAYA GETİRİYOR


Dünya Ağır Sıklet Boks Şampiyonu Muhammed Ali kendisine yeni bir uğraş buldu. Ali, Beatles grubunu yeniden birleştirme çabasında. Yıllar önce dağılan ve sonra da bütün çabalara karşın sadece bir kez bir araya gelebilen ünlü Rock topluluğunu fakir dünya çocuklarına yardım amacıyla kurulacak ve 200 milyon dolara ihtiyacı olan bir fon için bir araya getirmeye çalıştığını belirten Ali, "Ben nasıl dünyanın en iyi boksörüysem, onlar da müziğin tanrılarıdır" diye konuştu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA