• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
EKREM DURUL

Tarihten yapraklar

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 05.02.2017, 00:00

05 ŞUBAT 1977

DÜNYA

ÜSLER NATO'YA PAPAZ KİLİSEYE


ABD Dışişleri Bakanı Cyrus Vance, Kıbrıs'la ilgili yeni bir barış planı hazırladı. Bu planın kapsamına Türk kuvvetlerinin Kıbrıs'tan ve ilk aşamada da Türk topraklarının yüzde 12'sinden geri çekilmeleri konuları alındı. Yunanistan'da yayınlanan "Ta Nea" gazetesinin Lefkoşa'daki güvenilir kaynaklara dayanarak verdiği habere göre plan Vance ve ABD Başkan Yardımcısı Walter Mondale tarafından ortaklaşa hazırlandı.

İZMİR

ERİTRİYE SURLARI İÇİNE BALIK ÇİFTLİĞİ YAPILIYOR


Ege Bölgesi'ndeki arkeolojik sahaların sorumsuzca tahribi sürdürülüyor. Son olarak Çeşme yakınlarındaki Antik Eritriye (Erytrai) surları içindeki bir alanda Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından Su Ürünleri Çiftliği kurulması kararlaştırıldı. Bu konudaki karar resmi gazetede yayınlandı. Çeşme'nin Ildırı Köyü yakınlarındaki bu arkeolojik alanın Kültür Bakanlığının denetimi altında bulunduğu ve bölgenin şeklini bozacak hiçbir şey yapılamayacağı belirtildi.

SPOR

HEDEF MOSKOVA'80

İzmir atletizminin son gözdesi, içinde bulunduğumuz sezon başında göz kamaştırıcı bir yıldız olarak parlayan 200 metre gençler Türkiye rekortmeni ile liseler Dünya yedincisi Esen Özgeren'i, babası Demir Ali Özgeren 1980 Moskova olimpiyatlarına hazırlıyor. Esen, "Biz kendimizi Moskova olimpiyatlarına hazırlamayı kafamıza koyduk. Yardım eden olursa hazırlıklarımız biraz daha mükemmel olur" diyor

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA