• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Ege’nin Sultanları GÜRKAN ERTAÇ

Ege’nin Sultanları

gurkan.ertac@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 25.03.2016, 00:00
Manisa giderek voleybol bayanlarda Ege'nin lideri olma özelliğini artırıyor. Salihli Belediyespor'un Süper Lig'de mücadele etmesinin ardından iki Manisa ekibi Turgutlu Seramiksan ve Manisa B.Şehir Belediye bu en büyük ligde oynama onuruna çok yaklaştılar, dörtlü finale kaldılar.

Manisa'nın bir diğer gururu da Alaşehir Belediyespor. 5 yıl önce kurulan ve daha ilk sezonunda Bölgesel Şampiyon olan Alaşehir, 27 maç yenilmezliği koruyup 2.Lige yükseldi, namağlup unvanını son maçta Bursa'ya kaptırdı. Bir başarılı Ege ekibi de Tire Belediyespor'du. 2.Lige çıkmak üzereyken direkten döndü, Samsun B.Ş.Belediye'ye 3-2 yenilerek amacına ulaşamadı. 3-2 bile kazansaydı terfi edecekti. İkinci Lig Final Four'da Seramiksan ve Manisa B.Ş.B'ye, Balıkesir Büyükşehir Belediyespor'un başarısını da katarsak zirvede Ege Bayrağı dalgalanıyor. Final grubu maçları 3-4 Nisan'da Bursa Cengiz Göllü Salonu'nda. Tek devreli lig usulüne göre yapılacak maçlar sonunda ilk iki sırayı alacak takımlar 1.Lige ççıkacak. Ege, şimdiden 1 takımı üst lige çıkarmayı garantiledi. Dileriz bu iki olur da, tam bayram yaparız.

ARKAS'a son tango

İzmir'in voleyboldaki gür sesi ARKAS, Süper Lig'de son haftada tüm sezondaki mücadelesinin belirleneceği tartıya çıkıyor, pazar günü deplasmanda İstanbul Belediye ile karşılaşıyor. Çok uzun haftalar Halkbank'ın zirvedeki en büyük rakibi olan ARKAS, ilginç sonuçlarla birdenbire ilk kez play-off'a kalamama gibi bir tehlikeyle karşılaştı. İstanbul Belediye'yi yendiği taktirde bu bölümü ikinci sırada bitirecek, yenildiği taktirde ilk 4'e giremeyecek ve veda edecek. ARKAS'ın İst.Belediye gibi güçlü bir rakibi yenmesi ancak Fransız Rouzier ve Brezilyalı Borges gibi iki smaçörünün göstereceği randımana bağlı. Dileğimiz Maliye Milli Piyango maçında bekleneni veremelyen bu ikilinin bu son buluşmada kendilerini göstermeleri ve ARKAS'ı Final Four'a taşımaları.

Halkbank'a yazık oldu

Voleybol Erkekler DenizBank CEV Şampiyonlar Ligi 6'lı play-off turu rövanş maçında sahasında 3 saat 10 dakika süren korkunç bir savaş sonunda İtalya'nın Cucine Lube takımını 3-2 yenen Halkbank, altın seti kılpayı 15-13 kaybederek elendi. Setler 27-29, 26- 24, 25-22, 20-25 ve 13-15 sonuçlandı. Cucine Lube, ARKAS'tan sonra Halkbank'ı da eleyerek Türk takımlarının kabusu oldu.

Sarı Melekler Avrupa'daki gururumuz

Fenerbahçe Grundig Kadın Voleybol Takımı, Rus Dinamo Moskova'yı üç saat süren müthiş bir mücadeleden sonra deplasmanda 3-2 yenerek safdışı bıraktı ve Dörtlü Finale yükseldi. Setler 19-25, 26-24, 25-19, 18-25 ve 9-15 sonuçlandı. 33 sayı üreten maçın MVP'si G. Koreli Kim Keong'un yanısıra 22 sayı üreten Sırp smaçör Mihajloviç ve 14 sayıyla katkı yapan ABD'li Dietzen Sarı Melekler'in zaferinde başrolü oynadı. Polonyalı pasör Skorupa da takımı çok iyi yönetti. F.Sahçe İstanbul'da da rakibini 3-1 yenmişti.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA