• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Şampiyon Fener’e selam GÜRKAN ERTAÇ

Şampiyon Fener’e selam

gurkan.ertac@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 09.12.2016, 00:00

Adamlar Türklere gıcık. Bizi Avrupa Kupalarında istemiyorlar, gruplarda da başarsak, yolumuz keserek üst turlara çıkmamamız için her çareye başvuruyorlar. Bunu, ülke puanının yükselmesini önlemek, bizim bazı ülkeleri geçerek takım sayısını artırmamızı önlemek için mi yapıyorlar bilemiyoruz. Yahu, bir hakem de maçlarımızı hakkıyla yönetmeyecek mi ? Hırvat İvan Bebek'in Braga maçında Fener'i göz göre göre katledişini, bir sonraki sezona kadar uzayan cezalarla ağır yaralar açtığını nasıl unutabiliriz ? Beşiktaş'a da bir İskoç yapacağını yaptı.
Thomson'u kendi gazeteleri bile yerden yere vurdu. Ve dün gece de Rotterdam'da bir Boğa bizi düdüklemeye çalıştı. Borbalan, aslında İspanya'nın en iyi hakemlerinden. Real-Barcelona maçındaki yönetimini izledik, biliyoruz ama dün gece Feyenoord'u sırtlamak için ilk yarı hayli çabaladı. Lens, kaptığı topla önce Heijden'i geçti, ardından Botteghin'den çelmeyi yedi, Borbalan'dan "Gık" yok. Hadi penaltıyı vermedin anladık da, dönüp 18 üzerinden açık frikiği niye vermiyorsun ? Ve daha komiği, Borbalan, Feyenoord kalecisinin kendi defans oyuncusuna yaptığı faulü bile F.Bahçe aleyhine verdi. Hakem Hollandalıları korumaya çalıştı ama, yalnız kovboy Fener yemin etmişti tur atlamaya.
Van Persie ve Lens'in kaçırdığı gollere hayıflanırken, Kjaer'in gollük kafa şutunu Jones son anda tokatladı. Ama Moussa Sow'u unutmuştu Feyenoord'lular. Rövaşatacı yine çıktı sahneye. Ters tokatla bitiriverdi işlerini. Devre biterken Vilhena'nın direkte patlayan şutunda yüreğimiz ağzımıza geldi ama, Allah iyilerin, hakedenlerin yanındaydı, şansımız yardım etti.
F.Bahçe ligde son üç maçında 12 gol atan Feyenoord'a nefes aldırmadı. Volkan'ın mükemmel kurtarışlar yaptığı Kanaryalar, defansta Kjaer ve Skrtel'le hava topu geçirmedi. Mehmet Topal yine defans-orta saha bağlantısını mükemmel yaptı, De Souza da en iyi maçlarından birini çıkardı. Oyundan çıkıncaya dek Lens, Alper'le birlikte orta sahada cirit attı. Ve de Moussa Sow harika golle takımının zaferine imza attı.
Kur'alar çekilirken, "Manchester United var, Feyenoord var Fener at geçmez" deyip sevinenler utandılar mı acaba ? Fener, Manchester'ı da yendi, Feyenoord'u da (2 kez) yendi, Zorya'yı da. İkinci tura şampiyon olarak katılmak kadar göğüs kabartıcı bir başarı var mı ? Helal olsun.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA