• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Avrupa’yı fethettik GÜRKAN ERTAÇ

Avrupa’yı fethettik

gurkan.ertac@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 17.08.2018, 00:00

FIVB'nin 2017- 2018 sezonu almanağı Türk Voleybolunun Bayanlar düzeyinde dünyaya, dile kolay tam 38 yıldır meydan okuduğunu, şampiyonluklarla tarih yazdığını bir kez daha gözler önüne serdi. Avrupa Kupalarında elde ettiğimiz başarılar tüm ülkeleri kıskandırıyor. Eskiden Türk Takımları kur'ada çıktığında dua edenler şimdi çıkmaması için dualar ediyor. Avrupa kupaları tarihinde 45 kez katıldığımız organizasyonlarda ilk 4'e girmeyi başarırken, 5 kez kupa kazanma başarısı gösterdik.
Türkiye'ye ilk Avrupa kupasını getiren ekip Eczacıbaşı oldu. Son yıllarda şampiyonlukları tekeline alan Vakıfbank ise 5 kez Şampiyonlar Ligi'ni kazanarak efsane haline geldi. Avrupa Kupası kaldıran tek Türk erkek takımı ise İzmir temsilcisi Arkasspor.

YUVAMDA SAVAŞIRIM

Mill voleybolcu Emre Batur, Fenerbahçe altyapısında yetişmiş, 8 yıl oynadıktan sonra ayrılmıştı. 6 yıllık aranın ardından tekrar yuvaya dönen Emre, "Fenerbahçe için terimin son damlasına kadar savaşacağım" dedi.
Yeni oluşum ve yeni heyecanla sarı-lacivertli takımı zirveye oynatacaklarını belirten Batur, "F.Bahçe çok büyük bir camia.
Dünyanın dört bir yanında taraftarı olan, sevilen bir kulüp. Seyircilerimize çok iş düşüyor. Ulaş ve Caner'le eski takımlarından Halkbank'ta beraber oynadıklarına değinen Emre Batur, "Birliktte şampiyonluğa yürürüz" dedi.

URLA'DA PLAJ HEYECANI

Urla Belediyesi ve Türkiye Voleybol Federasyonu'nun işbirliğiyle düzenlenen 18 Yaş Altı Plaj Voleybolu Türkiye Şampiyonası Urla'da zevk ve heyecanla izlendi ve renkli görüntülere sahne oldu.
Erkeklerde birinciliği Ankara'dan Berkan Eber Üstündağ-Batuhan Yurdagül ikilisi kazandı.
İkinciliği Samsun'dan Oğuzhan Selim Yardım-Kerem Özel ikilisi alırken üçüncülüğü İzmir'den Yarkın Aral-Eray Gel ikilisi elde etti. Bayanlarda şampiyonluk Antalya'dan Başak Bakar-Merve Aykın ikilisine gitti. İkincilik, Antalya'dan Belinay Sarı-Ceren Evmez ikilisinin oldu. Üçüncülük ise Samsun'dan Selin Aşıkoğlu- Zeynep Bora ikilisinin.
Şampiyonlara madalyalarını Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar ve TVF Liglerden Sorumlu Asbaşkanı Ahmet Göksu verdi.

FİLEDEN KISA..KISA

Yeni sezonda Efeler Ligi'nde oynayacak Tokat Belediye Plevnespor sezonu açtı. Tokat Belediye ve kulüp başkanı Av. Eyüp Eroğlu, kulüp tesisinde sporculara mangal partisi verdi, başarılar diledi.

Sultanlar Ligi'nin Bursa temsilcisi Nilüfer Belediyespor, Plaj Voleybol Milli Takımında 40 kez forma giyen libero Resmiye Çakmak'la sözleşme imzaladı.

Amerika'da 4 yıl süren eğitimini tamamlayan milli voleybolcu Merve Tanyel yeniden F.Bahçe'ye döndü.

Daha önce ülkemizde forma giyen Sırp Vladimir Jekic yeniden Türkiye'de forma giyecek, Ege'nin Efeler Ligi'ndeki temsilcisi Jeopark Kula Belediyespor'un hücum silahı olacak.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA