• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Sultanlar bir harika GÜRKAN ERTAÇ

Sultanlar bir harika

gurkan.ertac@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 14.09.2018, 00:00

A Milli Bayan Voleybol Takımımız, Esra, Neslihan, Naz, Gözde, Bahar, Seda ve Neriman'la dünyayı titretiyordu. "Bu kuşak giderse, acaba başarılara devam edebilir miyiz ?" diye endişemiz vardı açıkçası. Ama öyle bir yeni takım kurduk ki gönülleri fethetti, fethediyor. Kaptan Eda Erdem'in moral verdiği Cansu, Zehra, Hande, Meliha, Meryem, Simge, Şeyma, Aylin, Çağla ve Ebrar'dan oluşan "Yeni Sultanlar", "Boynuz kulağı geçer" misali, ablalarını aratmıyor, mükemmel sonuçlar alıyor. Montrö'deki adeta bir Dünya Şampiyonası niteliğindeki son Masters Cup'ta harikalar yaratan Sultanlar, şampiyon İtalya'yı 3-0, Zhu Ting'li Çin'i 3-1, İsviçre'yi 3-0 yenerek namağlup grup şampiyonu oldular. Yarı finalde Rusya'ya 3-1 yenilerek finali kaçırdılar ama daha önce set aldığımızda öpüp başımıza koyduğumuz Brezilya'yı 3-2 devirerek turnuvayı üçüncü bitirdiler.
Voleybol bir kez daha görüldü ki, Türkiye'nin yedi düveldeki en başarılı branşı.

UYUYAN DEV UYANIYOR

Göztepe bundan 40-50 yıl önce İzmir'de voleybolun en güçlü ve renkli kulüplerinden biriydi. 1965'li yıllarda Yaşar, Ahit, Kaya'nın bulunduğu takım Mahalli Lig Şampiyonuydu. O devirlerde 1.90 boyundakiler uzun sayılıyor, smaçör oynuyordu. Şimdi 2 metrenin altındakiler kısa sayılıyor, kendisine kadroda zor yer bulabiliyor. 1971'de Türkiye Ligi kuruldu, Şükrü Yengil, Tamer Kırklar, Feyza Saysen, Mustafa Topaç, Mehmet Sungur ve Savaş Sancak'tan kurulu Göztepe ikinciliği kazandı, 1976'ya dek sürekli zirvede oynadı. Nedense daha sonra bir ilgisizlik gözlendi, uykuya yatan dev 42 yıl sonra uyandı. Göztepe Voleybol Okulu çalışmalarını İzmir'de Karabağlar Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi, Şehit Mustafa Yaman İmam Hatip Lisesi'nde (Eski Yamanlar Koleji) yapıyor. Ayrıca Urla, Torbalı ve Tire'de de Göztepe Voleybol Okulları var. Göz-Göz'ü yeniden voleybolde görmek ne güzel.

FİLİZLER YEŞERİYOR

Arnavutluk'ta düzenlenen 2018 CEV U19 Bayanlar Avrupa Şampiyonası'nda 19 Yaş Altı Bayan Milli Takımımız dördüncü sırayı aldı, gösterdiği başarıyla gelecek için umut verdi. Üçüncülük maçında Polonya önünde 2-1 öne geçen Millilerimiz, rakibine tie-break setiyle 3-2 yenilip üçüncülüğü kıl payı kaçırdı. Nazlı Eda, Derya, Merve, İlkin, Yaprak, Ezgi, Gülce (L), Simay (L), Elif, Melis, Zeynep Süzen kadrosu alkışlanacak maçlar çıkardı.

ALTEKMA'LI UĞUR KALDI

Voleybol Erkekler 1.Ligi'ne bu sezon da şampiyonluk iddiasıyla girecek olan TFL Altekma, iç transferde orta oyuncu Uğur Kılınç ile sözleşme yeniledi. Arkas Spor altyapısında yetişen oyuncu, son 3 yıldır TFL Altekma'da forma giyiyor, başarılı performansıyla tanınıyor. 1997 doğumlu Uğur Kılınç, 204 cm boyunda.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA