• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Salatadan ‘Cocu’ çıktı GÜRKAN ERTAÇ

Salatadan ‘Cocu’ çıktı

gurkan.ertac@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 02.09.2018, 00:00

F.Bahçe Hollandalılardan futbolcu olarak çok yararlanamadı ama teknik direktörlerden asla. Pierre van Hooijdonk ve Dirk Kuyt'ı unutamayız. Ama Hiddink ve Dick Advocaat'tan Fener hiç randıman alamamıştı. Şimdi Phillip Cocu ile aynı akıbet görünüyor maalesef.
Tamam, "Ligin daha başı henüz bir kesin yargıda bulunmak zor" denebilir ama Fenerbahçe takımı sanki sezon öncesi kamp ve hazırlığını yapmamış gibi dökülüyor. Futbolcular sanki birbirlerini hiç tanımamış gibi.
Defans tam tabiriyle kimse kızmasın "Teneke" gibi. Kayserispor dün biraz becerikli olabilse ilk yarıda üç gol atması işten bile değildi. Uyurgezerlerin Roman ile Skrtel'in önüne Cocu Mehmet Topal'ı keserek yeni transfer Meksikalı Reyes'i monte etmiş. Adam libero, ön libero değil. O'ndan defans- orta saha bağlantısını kurmasını nasıl beklersin? Hata yapmaktan bir türlü vazgeçemeyen ikiz kuleler Roman ile Skrtel'in yanına fizikli ama, bir ağır adam daha. Mensah biraz fırsatçı olsa Fener daha ilk yarıda havlu atmıştı. Volkan'dan umudu kesen Cocu, Bursaspor'dan son dakikada alınan kaleci Harun'u oynatmış.
Tamam Harun iyi kaleci ama, ilginç goller yiyebiliyor, zamana da ihtiyacı var. İlk yarıda 3 güzel kurtarış yaptı, ikinci yarının başında da inanılmaz derecede bir hatalı golü yiyiverdi.

YİNE HÜSRAN, YİNE HASRET

Fenerbahçe bu haliyle her takıma karşı zorlanır. Çünkü kontrataklarda bocalıyor, Kayserispor'un hızlı ataklarını sadece seyrediyordu. Valbuena, Slimani, Ayew adam kovalamıyor, nasıl olacak bu iş? Ayew ile Slimani ilk gollerine adlarını yazdırdılar ama neye yarar ve orta saha-defans zafiyetiyle nereye kadar ? Skrtel her zaman yaptığı gibi Kayserispor'a galibiyeti kendi kalesine attığı golle armağan etti. Bu kaçıncı hatası, kaçıncı gafı saya saya bitmez. Görünen o ki Fenerbahçe için bu sezon yine şampiyonluk hüsran. Deneme yanılma metoduyla bu Phillip Cocu bakalım daha ne ilginç haltlar işleyecek. Bari bu sezona da "Feda" diyelim. Çünkü 4 maçta 1 puan, rezalet. Berke, Eljif ve Barış'ı kazanmak güzel ama F.Bahçe Josef de Souza'yı arayacak.
Ben tribünleri hıncahınç dolduran ve muhteşem destek veren taraftarlara üzüldüm. Ali Koç'a ve yönetimine sevgi gösterilerinde bulundular ama takımın aldığı kötü sonuçlar dilerim onları da tribünlerden soğutmaz, tepkiye dönmez. Çünkü şampiyonluğa hasret Fenerbahçe'nin böyle bir paraşütsüz inişe tahammülü yok.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA