• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Umut ışıkları GÜRKAN ERTAÇ

Umut ışıkları

gurkan.ertac@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 08.10.2018, 00:00

Fenerbahçe Başakşehir'e karşı sezonun en iyi futbolunu sergiledi.
Böylesine sert rakibe karşı 7-8 gol pozisyonu yakalıyorsanız önemli bir aşama ama değerlendiremiyorsanız kurban kestirmeniz gerek. Ama sarı-lacivertliler bu maçı kazanamadı da, kaybetmekten de VAR sayesinde kurtuldu. Başakşehir'in 81'de Eliah'la attığı golün ofsaytla ilgisi yoktu ama Ali Palabıyık yardımcısının hatalı bayrağına uydu golü vermedi. Fener'in şansı o sırada VAR sisteminin bozulmasıydı. Eğer çalışsaydı kazanamadığına hayıflandığı bu maçı kaybedilebilirdi de.

COCU YİNE SAÇMALADI

Fenerbahçe'nin Hollandalı teknik direktörü Phillip Cocu'nun Başakşehir önündeki 11'i yine hatalarını sürdürmeye devam ettiğini gösterdi. Benzia gibi bir orta saha ustası yine yedek beklerken sanvunma dışında hiçbir özelliği olmayan Reyes'ten gol pozisyonu üretmesini beklemek ancak Cocu'ya özel bir davranıştı. Isla gibi kanatlardan atak üretmeyi beceremeylen bir adamda Şener'i keserek ısrar etmek de. Seyircin önünde maç oynuyorsun iki ön libero ile mücadeleyi nasıl izah edebilirsin ?
Cocu'nun bu gaflarına rağmen Fenerbahçeli futbolcular büyük özveriyle oynadılar, baskılıydılar inanılmaz pozisyonlar yakaladılar değerlendiremediler.
Fener'in, Volkan'ın yanında kulübe kuşu kalan eski kalecisi Mert yüzdeyüz 5 gole izin vermeyerek maçın kahramanı oldu.
Eljif Elmas'a öyle net pozisyonlar geldi ki biraz iyi vuruş yapabilse Fenerbahçe maçı rahat kazanabilirdi. Netice iki önemli puan daha gitti ama Fenerbahçe bu futboluyla ilerde ligde daha iyi işler yapabileceğini kanıtladı. Bir de Phillip Cocu'dan kurtulsa...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA