• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Vermediler vermezler GÜRKAN ERTAÇ

Vermediler vermezler

gurkan.ertac@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 28.09.2018, 00:00

UEFA'nın kuruluş amaçlarından en önemlisi futbolu tüm Avrupa ülkelerine yaymak, özellikle ırkçılığa karşı çıkarak geliştirmekti. Ama Euro 2024'ün daha önce iki kez bu şampiyonayı düzenleyen Almanya'ya verilmesi tarihe geçecek bir siyaset dümenidir, spor açıkça siyasete alet edilmiştir. Alman Milli Takımı'nı yıllardır harika futboluyla sürükleyen ve Dünya Kupası Şampiyonu yapan Türk kökenli iki yıldız Mesut Özil ve İlkay Gündoğan'a yapılan ırkçı davranışlar tüm Avrupa'da eleştiri odağı olurken, tarihte ırkçılığıyla ünlenen Almanya'nın bu konudaki tavrını sürdürmesinin ödüllendirilmesi Avrupa'nın ikiyüzlülüğünü bir kez daha gözler önüne sermiştir. "Körler sağırlar birbirini ağırlar" sözleri, tam UEFA'nın saflarındaki ihanetin bir değerlendirmesidir.

TERÖR TEHLİKESİ EN AZ BİZDE?

Kulislerde "Türkiye'nin etrafı barut fıçısı.
Suriye'de harp sürüyor, İran kaynayan kazan.
O nedenle kaybetti" sözleri dolanıyor. Daha önce organizasyon verilen ülkeler öyle büyük terör olaylarıyla başbaşaydı, akıllara zarar.
Yugoslavya paramparçaydı, 7 ülkeye bölündü ama UEFA'nın gözü kördü. İspanya'da Bask ETA, İngiltere'de İRA terör örgütü meydan okuyordu, yine göz yumuldu. Çekoslovakya'da Çekler ile Slovaklar geçinemiyordu, ikiye bölündüler ama UEFA sakınca görmedi.

AĞZIMIZLA KUŞ TUTSAK...

UEFA, devlet garantisi, halk desteği, stat güvenliği, sıfır karaborsa ücretsiz stat, maç yayın desteği, ağırlama avantajı gibi verilere rağmen Türkiye düşmanlığıyla tercihini devletin garanti vermediği, halkının hiç istemediği Almanya'ya verdi. Türkiye, medeniyetlerin örtüştüğü, çeşitli din ve ırka mensup insanların beraberce, dostça yaşadığı bir ülke. Avrupa ile Asya arasında da bir köprü. Ayasofya ve Efes başta öyle önemli ören yerlerine sahip ki Almanya ile kıyas kabul etmez. Gurme yönünden de Almanlar bizle aşık atamaz.
Türkiye, yenilenmiş statları, coğrafi konumu, genç ve tutkulu spor nüfusuyla Euro 2024'ü hak etmişti. Gelişen, büyüyen Türkiye, futbola yeni bir kapı araladı ama hakkını alamadı.
Şampiyonlar Ligi Finali, UEFA Kupası Finali, Dünya Basket Şampiyonası, UNIVERSIAD, Akdeniz Oyunları, Eurolig Final-Four, Dünya Ralli Şampiyonası gibi dev organizasyonları yüzakıyla gerçekleştirip övgü aldık ama "Birlikte Paylaşalım" dedik, kulak tıkadılar.
Yazıklar olsun.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA