• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Bir efsane Yaşar ve KSK ile 73 yılı GÜRKAN ERTAÇ

Bir efsane Yaşar ve KSK ile 73 yılı

gurkan.ertac@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 06.12.2018, 00:00

Yıl 1958. Sabah Postası Gazetesi'nde çiçeği burnunda bir muhabir olarak göreve başladım. Karşıyaka'ya göreve gönderdiler, "Git, Karşıyaka Başkanı Selçuk Yaşar, çarşıda esnafı kulübe yardım kampanyasına davet edecek" dediler. Çarşıda Yaşar'a ve yönetici arkadaşlarına (yönetimde Tahir Türetken rahmetli ve bizim duayen gazeteci Erkin Usman da vardı) büyük ilgi gösterildi, adeta torba doldu. Yıl 2018. Aradan 60 yıl geçmiş. Camiada "Onursal Başkan ve Baba" olarak tanınan o efsane yönetici, sevgili Karşıyaka'sından ilgi ve desteğini hiç esirgemedi. Real Madrid Mendoza, Barcelona Laporta ile övünür ama bunlar birkaç yılın başkanları.
Dünyada hiçbir sembol isim, Selçuk Yaşar gibi kulübüne 60 yıldır borç yazmaksızın karşılıksız hizmet etmemiş ve destek vermemiştir.

SON KİTABINDAKİ KSK AŞKI

Selçuk Yaşar'ın son kitabında şu sözleriyle Karşıyakalılar arasında bir kez daha yeşil-kırmızılı renklere sevgi bağı oluşturmaya çalışıyor, tarihi mesajlar veriyor: "Karşıyaka'da yetişen her gençlik kuşağı, kulübümüzü ziyaret eden ve övgü dolu sözler söyleyen Ulu Önder Atatürk'ten kalan bir duyguyla koyu KSK'li olur. Bu camia, gerçekten, hatıralarını dededen toruna akıtan bir dinamik heyecanı taşımıştır. Bu, bende zapt edilmez bir yeşil-kırmızılı aşktır ve Selçuk Yaşar'daki KSK'lilik hiç ölmez, aksine her yıl daha da katmerlenerek gençleşir. Kulüple ilgilenmem ve giderek koyu bir taraftarı olarak hizmet aşkıyla içimin yanıp tutuşması ve bu ateşi hâlâ söndüremeyişim, hatta itiraf etmek gerekirse bu ateşin giderek yanardağ gibi büyümesi, KSK'ın mayasından kaynaklanmaktadır.
Her Karşıyakalı'da aynı heyecan ve hizmet aşkı vardır." Karşıyaka aşkıyla dile kolay tam 73 yıl. Niye 73 yıl diyorum, çünkü Selçuk Yaşar kardeşi Selman Yaşar'la (merhum) birlikte 1945 yılında yelkende Türkiye Şampiyonu olmuştu. Allah ömürler versin Selçuk Baba'ya.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA