• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Sabaha kadar oynansa... HALİL FİNCAN

Sabaha kadar oynansa...

halil.fincan@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 23.10.2017, 00:00

G.Saray tribünlerinde "Rocky Balboa" görseli... Seriyi izleyenler bilir. Rocky önce yenilir, sonra her seferinde ayağa kalkar. Tribündeki "Ayağa kalk" ikazı bu yüzden. "Yeter artık yenildiğin" diye sesleniyorlar. Çünkü takımlarının gerçek gücünü biliyorlar.
Ancak şu bir gerçek ki derbilerde maç öncesinde hep bir takım ön plana çıksa da ilk düdükten sonra ne olacağı belli olmaz.
Dün de mesela önce G.Saray saldırdı, sonra F.Bahçe dengeyi kurdu. Sahadaki futbolcular derbinin atmosferine yabancı olsa da yüksek gerilim yine kendine bir yer buldu. İlk yarı kartların, sert müdahalelerin rol çaldığı hatta kenar yönetimlerinden de meseleye karıştığı anlara sahne oldu.
İkisinden biri daha iyiydi demek zor bu yüzden. Bir de Cüneyt Çakır'ın yanlış düdükleri eklenince tekme tokat bir futbol izledik. Çakır sadece ilk yarıda değil, ikinci yarıda da maçın önüne geçti. Hele ki 58. dakikada G.Saray'ın çalınmayan penaltısı yanlış kararlar arasında zirveyi ele geçirdi

70'TEN SONRASI İLGİNÇTİ

Gelelim oyunun seyrine. G.Saray topa çok sahip olan ancak olumlu kullanmakta sıkıntı çeken bir görüntüdeydi. Özellikle uzun toplarla defanstan çıkarken bocaladı.
Bu pas hataları da F.Bahçe'yi oyuna ortak etti. Yani o geçmiş maçlardaki kısa paslar ve hızlı hücum düşüncesiyle hareket edebilirse F.Bahçe'nin direncini kırabilirdi. Ve dakikalar 70'i gösterdiğinde ilginç şeyler oldu. Önce Aykut Kocaman Valbuena'yı kenara aldı. Sonra Belhanda kırmızı kartla atıldı. Üstüne Gomis de çıkınca oyunun seyri yön değiştirdi. Kalan 20 dakikada rakamsal olan üstün olan F.Bahçe topa da daha fazla sahip oldu. G.Saray da geriye yaslandı. İşte tam bu anlarda F.Bahçe Valbuena'yı aradı. Son anlarda da Tudor, Feghouli-Ahmet değişikliğiyle puanı garanti altına aldı. Ancak bu süreçten tek pozisyon çıkmadı. Sonuç mu? Sabaha kadar oynansa zaten gol olmazdı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA