• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Ege’nin ilginç serüveni HALİL FİNCAN

Ege'nin ilginç serüveni

halil.fincan@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 27.03.2018, 00:00

Bitime 6 kala, yaşanan mücadeleyi heyecanla izliyoruz.
Elbet bir fikrimiz var da meşin yuvarlağın akıbetine akıl sır ermediği için yine de kesin bir şey diyemiyoruz. Zorlukları görüyoruz hatta Moliere'nin "Zorluklar, başarının değerini artıran süslerdir" sözünü de biliyoruz. Ama dedim ya hepsi için umutla bekliyoruz.
Kiminin derdi zirve, kiminin aklı ise dipte. Bu yolculukta karşımıza en çok çıkan ise yine Ege. O halde bakınız 2. ve 3. Lig'e.

Manisa'nın istatistiği

5 grubun 4'ünün zirvesi Ege'nin hakimiyetinde. Altay (2. Lig Beyaz Grup), Menemen Belediyespor (2. Lig Kırmızı Grup), Manisa BŞB. (3. Lig, 1. Grup), Uşakspor (3. Lig 3. Grup). İçlerinden en fazla Manisa şampi..., diğerlerinin durumu ise son nefese kadar sürecek gibi. Halbuki Manisa'nın istatistiği diğerlerine göre daha ilgi çekici. Tamam, meseleyi şöyle açayım. Bu dörtlünün üçünün zirve serüveninde önemli bir benzerlik var. O da takımların fikstürdeki iç ve dış seyri.

İç saha üstünlüğü

Altay, Menemen Belediyesporve Uşak üçlüsünün sahalarındaki üstünlüğü konumları hakkında net bir bilgi veriyor. Onu da şöyle açayım. Altay ve Uşak sahasında bir kez kaybederken, Menemen henüz yenilmedi bile.
Ve bu üçlüden Altay ve Menemen'in deplasmanda 4 kez, Uşak'ın ise 3 kez yenildiğini görüyoruz. Ancak Manisa'da tersi bir durum var. Onlar ise evinde iki kez deplasmanda 1 kez yenilmiş.
Buna rağmen Manisa 16 puan farkla bu takımlar arasında hedefine en yakın ekip.
Diğerleri böylesi bir iç saha üstünlüğü kurmuşken kaybettiklerinin birini kazanmış olsalar şimdi çok rahat olurlardı.

Telafisi zor

Gelelim alt sıralara. Orada yaşananlar ise Ege'nin can sıkıcı sorunlarını işaret ediyor. Fethiye, Nazilli Belediyespor, Karşıyaka, Buca, Bodrum, Bergama Belediyespor, Muğla ve Aydınspor 1923. Hepsi de aynı korkuyu yakından hissediyor. Üstelik bu ekipler tutunabilmek için birbirleriyle yarışıyor.
Bundan sonrası telafisi zor olan bir süreç ki amacına daha fazla sarılan bu işten kazançlı çıkacak.
Taraftar gücü, yönetim desteği, teknik, taktik meseleleri önemli ancak her şeyden önce amacı belirleyip yola koyulmalı. Çünkü Montaigne'in de dediği gibi "Amacı olmayan gemiye hiçbir rüzgar yardım etmez." İyi haftalar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA