• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Kupaya doğru G Grubu HALİL FİNCAN

Kupaya doğru (G Grubu)

halil.fincan@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 12.06.2018, 00:00

İNGİLTERE

ÜMİTLER 66 GERÇEKLER 2018

1966 yılından bu yana her Dünya Kupası'na aynı umutlu aynı hevesle hazırlanıyorlar. Ama olmuyor. Bir türlü hasret sona ermiyor. Hatta Avrupa Şampiyonaları'na da böyle hazırlanıyorlar ama dedik ya vaziyet kupa ile neticelenmiyor.
Son Avrupa Şampiyonası'nda Roy Hodgson ile İzlanda'ya elenen ekip böylelikle Gareth Southgate'i takımın başına getirdi. Elemelerde yenilgi yüzü görmemeleri onları bir kez daha kupa yolunda umutlandırsa da biraz gerçekçi olmaları gerek. Belçika ile birlikte gruptan çıkma ihtimalleri hayli yüksek. Gerisi için ise bekleyip göreceğiz.

O KAHRAMAN SOUTHGATE Mİ?

İngiltere her kupa öncesi tecrübeli isimlere sarılarak kupayı müzesine götürme hayalleri kurdu. Bu kez takım 47 yaşındaki Gareth Southgate'e emanet. Southgate İngilizlerin kahramanı olur mu bilinmez ancak kötü bir performans ile onun da takımda uzun soluklu kalma olasılığı zayıf gözüküyor

SOUTHGATE'İN GÜVENCESİ KAN

Her dönem süper hücumcuları bünyesinde bulunduran İngiltere'de bu kez Harry Kane bu rolü üstleniyor.
Tottenham'ın yıldızı geçen periyotta 47 maçta 39 gol atarak "Hazırım" mesajı verdi. Avrupa'nın en büyük 5 futbol liginde piyasa değeri en yüksek oyuncu, 201,2 milyon Euro'yla Tottenham'dan Harry Kane oldu.

BELÇİKA

HERKES ONLARI KONUŞUYOR

Elemelerde 10 maçta 9 galibiyet, 1 beraberlikle şov yaptılar. Üstelik 43 gol atıp 6 gol yediler. Onların bu kupada çok şey yapacağına inanılırken biri sürpriz gerçekleştirecekse en yakın aday oldukları ileri sürülüyor. Roberto Martinez'in talebelerini yarı final adayları arasına yazabiliriz yani. Gruplarda Cebelitarık'a iki maçta toplam 15, Estonya'ya 10, B.Hersek'e 8 gol atan ekibin yine çok gol bulma olasılığı yüksek. Hazard, De Bruyne ve Lukaku üçlüsüyle Belçika'nın ilk ikiye girmesine kesin gözle bakılıyor.

MÜTHİŞ KADROYLA YOLU AÇIK

Daha önce Premier Lig'de çalışan İspanyol teknik adam Roberto Martinez için aslında İngiltere'de aynı grupta yer almak büyük avantaj. Everton, Swansea ve Wigan'da görev yapan başarılı çalıştırıcının elindeki müthiş kadro ile ilerlemesi bekleniyor. Tabii ki İngilizleri yakından tanıyan Lukaku, Kevin De Bruyne ve Eden Hazard da büyük avantajı.

GÖZLER LUKAKU'DA

elçika'nın hücum hattındaki en önemli isimlerden Romelu Lukaku'nun rakip savunmaları sıkıntıya sokması bekleniyor. Geçen Sezon Manchester United'ta 34 karşılaşmada 16 gol kaydeden 7 de asist yapan yıldız isim elemelerde ise 8 maçta 11 gol atarak Belçika'nın Rusya biletini almasında büyük pay sahibi oldu.

TUNUS

RAKİPLERİ ÇOK GÜÇLÜ

Elemelerdeki ve hazırlık karşılaşmalarındaki formlarını göz önüne aldığımızda Tunus'un bu grupta yapacaklarını merak ediyoruz. 3. Tur A Grubu'nda Kongo, Gine ve Libya'yı geçen Tunus, 4 galibiyet 2 beraberlikle adını Rusya'ya gidecekler listesine yazdırdı. 4-2- 3-1 sistemi ve Naim Sliti ve Youssef Msakni, Wahbi Khazri gibi yıldızları ile öncelikle olarak gruptan çıkma mücadelesi verecek ekibin Belçika ve İngiltere karşısında tutunması biraz zor gözüküyor.

SAVUNMADA NE YAPACAK?

Tunus Milli Takımı'nın Teknik Direktörü Nabil Maaloul'un oynattığı futbol göze hoş gelse de bir yerde tıkanıp kalıyorlar. Daha önce Kuveyt Milli Takımı'nda da görev yapan 55 yaşındaki teknik adamın hücum kadar savunmada da ne yapacağı merak konusu.
Çünkü çok kısa süre içerisinde dünyanın en iyi forvetlerine karşı mücadele edecekler.

KHAZRİ ÇOK FORMDA

Wahbi Khazri'nin formu Tunus Milli Takımı'nın da kaderini çizecek. 6 sezon Bastia'da oynadıktan sonra Bordeaux'a geçiş yapan ardından da Sunderland'in yolunu tutan 27 yaşındaki oyuncu Rennes deneyiminin ardından geçen sezon yine Sunderland'e döndü.
Rennes'de 24 maçta 9 gol atarak verimli bir sezon geçiren oyuncu turnuva için çok iddialı.

PANAMA

TARİH YAZDILAR

Çok uzun bir yoldan geldiler. İlk turda Kosta Rika'ya en çok yanaşan takım olan Panama, sonra Haiti ve Jamaika engellerini de geçerek 3. turda mucizevi bir başarı elde etti. Niye mucizevi? Çünkü tarihlerinde ilk kez bu organizasyonun içerisinde olacaklar. Hernan Dario Gomez'in çalıştırdığı takımın gruptan çıkması için de bir mucize gerekiyor ama bu kez onlara pek şans tanınmıyor. Tecrübeli teknik adam Gomez, hücum hattındaki Blas Perez, Gabriel Torres, Luis Tejada ve Abdiel Arroyo gibi isimlere çok güveniyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA