• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Gururumuz Büşra Ün NECDET KESTELLİ

Gururumuz Büşra Ün

necdet.kestelli@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 23.12.2015, 00:00
Kültürpark Tenis Kulübü tekerlekli sandalye milli takım tenis oyuncusu, hocası Osman Yıldız ve koçu Dianne Fowler'in gözbebeği Büşra Ün, ilkler grubuna yaklaşarak tarih yazmaya devam ediyor. Güney Afrika'da Johannesburg kentinde katıldığı ITF 3 serisi turnuvasında teklerde birinci olan, çiftlerdeki ikincilikle büyük bir başarıya imza atan Büşra şimdi dünya klasmanında 44.'lükten 34.lüğe yükseldi. Diğer milli raketimiz 16 yaşındaki Ayşegül Zararsız da kızlar finalinde Wendy Hlongwane'ı yenerek zirveye çıkmayı başardı.

Başkent'te tessilimiz Çağla

Çok sayıda oyuncuyla katıldığımız 50 bin dolar ödüllü 5. Ankara Cup'ta 2 numaralı seri başı Çağla Büyükakçay ve 4 numaralı seri başı İpek Soylu'dan çok ümitliydik. Ayrıca Başak'tan da sürpriz beklentilerimiz vardı. Ancak Çağla, seviyesine tutunarak tekleri ikincilikle bitirdi. İnci Öğüt ve İpek Soylu ise ikinci turda elendi.

Selin Lidya Sepken

Türkiye'de çalışan tanınmış koç Olivier Vanneste'in talebesi 12 yaşındaki Türk milli takım oyuncusu Selin Lidya. Avrupa'da yaş gurubunda 3 numara ve Avrupa final gurubunda 2015 yılı en iyi oyuncu. Miami'de hepimizin yakınen tanıdığı Sharapova, Graff, Wozniacki, Agassi, Federer, Murray gibi oyuncularında zamanında boy gösterdiği Junior Orange Bowl International Tens turnuvasında 76 ülkeden gelmiş en iyi 250 oyuncu arasında ilk 16'ya kalmayı başardı.

Gözler onlarda

Türkiye'de 2015 yılı başından beri devam eden 10 bin dolar ödüllü "GD Tennis Futures" turnuvalarının son ayağında 2 numaralı seri başı olarak katılan Tuna Altuna/Cem İlkel ekibi, çiftlerde 4. finallerinden 3. kez ikincilikle tamamladı.

Sofya Cup'ın sporsoru

Büyük ve saygın Türk firması Garanti Koza'nın, yurt içinde İstanbul'da, belki de Avrupa'nın en büyüğü çok yönlü ve çok amaçlı bir spor kompleksi gerçekleştirmesi başlı başına bir olay iken, yurt dışında da sportif olaylara sponsor olması gurur verici. Şirket, ATP İstanbul Cup'taki muhteşem başarısından sonra, şimdi de Sofya'da Şubat 2016'daki ATP 250 turnuvasının da sponsorluğunu üstlendi. Bu turnuva, Marsel gibi, Tuna gibi, Cem gibi Türk oyuncular için büyük bir imkan.

Kültürpark örnek olsun

Kültürpark Tenis Kulübü'nde örnek üyelerden, beklendiği gibi örnek bir seçim dönemi yaşıyoruz. Daha da doğrusu en eski üyelerden biri olarak arzum ve görmek istediğim bu...Bu dönemde değişik şekillerde yorumlanabilecek davranışlar, kasdi, yanlış/doğru cümleler, yaşanabilecek olası kırgınlıklar seçim sonrası maalesef kolay kolay silinmez. Parçalanma, bölünme, gruplaşmalar böyle başlar ve maalesef giderek artarak devam eder. Kulübümüzün artık birlik ve beraberliğe ihtiyacı var.

Ne zaman bırakacak?

17 Grand Slam şampiyonu Federer tenisi ne zaman bırakacağına henüz karar vermemiş. Şimdilik 2016 yılının 6 aylık turnuva programını hazırlamış bile. Fiziken kendini hala çok iyi hissettiği malum. Bu programın içinde Olimpiyat oyunları da var. Daha önce İsviçre adına kazandığı gümüş madalyadan sonra şimdi de 2016'da Rio'da 3 branşta da oynayarak şansını arttırmak istiyor. Teklerde altını kazanamasa da, çiftlerde Wavrinka ile, karışıkta ise Hingis ile çok iddialı olabileceğini düşünüyor.
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA