• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
2015’in onur tablosu NECDET KESTELLİ

2015'in onur tablosu

necdet.kestelli@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 30.12.2015, 00:00
Serena Williams (ABD) altıncı kez, Novak Djokovic (Sırbistan) beşinci kez 2015 ITF Dünya Şampiyonu onuruna layık görüldü. İsviçreli Martina Hingis 2000 yılında tek kadınlar dünya şampiyonu olduktan 15 yıl sonra aynı gruru çiftlerde yaşadı ve Hintli Sania Mirza ile çift kadınlar dünya şampiyonu oldu. Hollandalı Jean-Julien Rojer ve Romen Horia Tecau çift erkekler dünya şampiyonu oldu. Hollandalı Jiske Griffioen tekerlekli sandalye tenisinde dünya şampiyonluğuna ulaştı. Japon Shingo Kunieda erkekler tekerlekli sandalye tenisitne üst üste 7. kez dünya şampiyonu olarak, bu ünvanını kimselere kaptırmayacağını göserdi. Junior'larda ise Macar Dalma Galfi ve Amerikalı Taylor Fritz dünya şampiyonluğuna ulaştı.

Dünyadan tenis

Federer'in Hingis ile takım olarak 2016 Rio Olimpiyatlarına katılacağı bilgisi üzerine, diğer ülkelerde atağa geçti...
Garbine Muguruza'dan sonra Carla Suarez Navarro'da katılacağı bu üçüncü olimpiyatlarda Nadal ile karışık çiftlerde takım olmayı hayal ettiğini ve bunu çok istediğini duyurdu.

Fransız Jeremy Chardy, "İyi oynuyorum, bu yıl kendimi ilk 20 oyuncu arasında görüyorum" dedi.

Boris Becker'in "Pete Sampras iyi zamanında her zaman Federer'i yenerdi" dediği iddiası gündeme bomba gibi düştü.

Rafael Nadal "Benim hayatım gerçek değil, bu sene pek mutlu olmasam da tenisten hiç nefret etmedim" açıklamasını yaptı.

Stan Wawrinka, "Son iki senede hem Federer'den, hem Nadal'dan, hem de Murray'den daha fazla Grand Slam kazandım ama..." diyerek iç çekmiş.

Ve bir soru: Neden Djokoviç'in yeterince destekçisi yok? Enteresan değil mi?

Bizim gençler

Türkiye'de gerçekleşen 10 bin dolar ödüllü "GD Tennis Futures Turnuvası'nda" çiftlerde Altuğ Çelikbilek-Sarp Ağabigün'ü mağlup eden Tuna Altuna-Cem İlkel ikilisi, bu yıl kez ikinci şampiyonluğa ulaştı. Bu başarı sonunda milli oyuncumuz Tuna Aktuna 13. çiftler kupasını kaldırdığı gibi dünya çiftler sıralamasında da 353 numaraya çıktı. Teklerde yarı final başarısını gösteren Cem İlkel'in ise çiftlerdeki şampiyonluk sayısı 7 oldu. Davis Cup içi özlenen ekip kendini göstermeye başladı, ancak daha alternatifli bir şekilde işlenmesi gerekir. Gençlerimizi kutlar başarılarının giderek artmasını dileriz. Ayla Aksu, Antalya'da Kaya Belek Otel kortlarında ki 10 bin dolar toplam ödüllü "GD Tennis ITF toprak kort turnuvası" finalinde yenilerek ikincilik ödülünü aldı. Oynadığı beş finalden 3 şampiyonlukla çıkan Ayla, burada ikinci ikinciliğine razı oldu. Genç yıldızımızı kutluyorum.
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA